Tennis

Djokovic accepta que va cometre un «error» amb els papers per entrar a Austràlia

  • El tennista serbi admet que tampoc hauria d’haver anat a una entrevista sabent ja que tenia covid

Djokovic accepta que va cometre un «error» amb els papers per entrar a Austràlia
2
Es llegeix en minuts
EFE

El tennista serbi, Novak Djokovic, ha admès aquest dimecres haver comès «errors humans» als documents per entrar a Austràlia i anar a una entrevista amb un mitjà esportiu després de conèixer el seu positiu per covid-19. «Em vaig sentir obligat a anar a l’entrevista amb ‘L’Équipe’ per no deixar tirat el periodista, però vaig mantenir distància social i mascareta en tot moment, excepte durant les fotografies. Al tornar a casa em vaig aïllar i vaig reflexionar. Vaig cometre un error de judici i admeto que hauria d’haver posposat la cita», ha apuntat l’esportista en un comunicat publicat a les xarxes socials.

Djokovic assegura que es va sotmetre el 16 de desembre a una prova per detectar la covid-19, el resultat de la qual va conèixer l’endemà després d’anar a un esdeveniment amb joves, mentre que l’entrevista va ser el 18. «Era asimptomàtic i em sentia bé i no vaig rebre la notificació del meu test PCR positiu fins després d’aquest esdeveniment (amb joves)», ja precisat la raqueta número un del món, que ha apuntat també que s’havia sotmès prèviament a proves d’antígens per precaució, que van donar negatiu. El serbi de 34 anys ha instat els mitjans a corregir la informació errònia publicada respecte a les seves activitats, «en particular referent a la preocupació generalitzada de la comunitat per la meva presència a Austràlia, i per abordar assumptes que són molt feridors i preocupants per a la meva família».

Djokovic, que espera poder defensar el seu títol a l’Obert d’Austràlia a partir del dia 17, també ha assegurat que el seu agent va cometre un «error humà» a l’omplir el caseller sobre els viatges que va realitzar l’esportista en els 14 dies previs a l’arribada al país oceànic. El Govern australià continua considerant la seva possible anul·lació de visat i posterior deportació. Mentrestant, les autoritats d’immigració investiguen –segons mitjans australians– si el tennista va mentir a l’entrada a Austràlia quan va assegurar que no havia visitat cap tercer país les dues setmanes prèvies, cosa que podria comportar que el visat fos cancel·lat de nou.

Notícies relacionades

El número u del món va estar entrenant-se en unes instal·lacions a Sotogrande (Cadis), segons les xarxes socials, i va viatjar des de Màlaga cap a Austràlia, segons el president del Comitè Olímpic serbi, Borizadr Maljkovic. El tennista, que va volar el dia 4 de gener fent escala a Dubai, pot ser que passés el Nadal a Belgrad, segons algunes fotos a les xarxes socials.

Djokovic va arribar dimecres passat a Melbourne amb una exempció mèdica a vacunar-se per haver-se contagiat de la covid-19 al desembre, però els agents de duanes li van denegar el visat i va ser retingut en un hotel mentre els seus advocats van presentar un recurs. Un tribunal de Melbourne va donar dilluns la raó a Djokovic, de 34 anys, i li va permetre l’entrada al país, però encara hi ha possibilitats que sigui expulsat d’Austràlia, tot i que es desconeix quan es coneixerà la decisió oficial.