Sainz, tercer

Barreda fa història al Dakar

El pilot castellonenc s’imposa amb la seva moto en la segona etapa

Barreda fa història al Dakar

DAKAR 2022

3
Es llegeix en minuts

Joan Barreda va aconseguir la victòria d’etapa el tercer dia de competició del Dakar per a Honda, situant-se així com el tercer pilot de motos amb més victòries en la història de la competició (28), a cinc del rècord de 33 que comparteixen els francesos Stéphane Peterhansel i Cyril Despres. La jornada va començar marcada per les fortes pluges i tempestes que van obligar a cancel·lar l’etapa marató i, a la competició, amb la sorpresa del portuguès Rui Gonçalves (Sherco), que va començar dominant. Sempre amb Barreda en segona posició, sotjant, fins que el lusità va perdre el ritme endimoniat amb què va començar. En el primer punt de control, amb tan sols 40 quilòmetres cronometrats, va avantatjar l’espanyol en 5 minuts i 56 segons.

En el segon va baixar a 3’28’’, en el tercer, a 35’’... i en el quart va ser l’espanyol el que va clavar la destralada a Gonçalves (1’36’’) i a la resta de rivals, cosa que li va valer per fer-se amb la victòria d’etapa amb 5’33’’ d’avantatge sobre el segon classificat, un sorprenent Sam Sunderland (Gas Gas), ja que no va aparèixer a cap punt de control de l’organització fins a l’últim, quan es va colar segon. Tercer va ser l’argentí Kevin Benavides (KTM), que va anar agafant ritme a poc a poc fins que es va col·locar en els millors temps, conscient que havia de retallar després de patir amb la navegació la jornada de diumenge. I ho va fer retallant-li fins a 19 minuts i 4 segons al que era líder de la general després dels dos primers dies de competició, l’austríac Daniel Sanders (Gas Gas), que aquest dilluns va estar molt lluny del ritme mostrat anteriorment, acusant l’obrir pista, com el xilè Pablo Quintanilla (Honda), que en el seu cas en va perdre 30’53’’.

Notícies relacionades

Quant a cotxes, el francès Sebastién Loeb (Bahrain Raid Xtreme) va vèncer la segona etapa amb 3 minuts i 38 segons d’avantatge sobre el líder de la general en cotxes, el qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota), col·locant-se així a 9’6’’ del tres vegades vencedor de la categoria (2011, 2015 i 2019). Un dia que tampoc va tenir sobresalts per als espanyols Carlos Sainz i Lucas Cruz. Després de perdre dues hores en el fatídic punt de control dominical, aquest dilluns van demostrar de nou que l’innovador Audi híbrid té ritme per lluitar. Va ser tercer a cada punt de control, travessant alguna dificultat al sisè, i van esquivar bé el trànsit després de sortir en posicions més retardades de l’habitual per finalitzar en l’esmentada posició, a 5 minuts i 52 segons del guanyador Loeb, i escalar posicions a la general. 

Després del fatídic dia per a Audi la jornada de diumenge, la marca alemanya va posar els seus dos altres pilots entre els deu primers. El francès Stéphane Peterhansel, que ja no té opcions al trencar la suspensió posterior del seu cotxe l’etapa anterior, va finalitzar quart a 7’56’’ de Loeb, mentre que el suec Mattias Ekstrom va acabar novè a 13 minuts i 30 segons del gal. Un altre espanyol a qui la navegació li va complicar les opcions de victòria va ser Nani Roma (Bahrain Raid Xtreme). El vencedor del Dakar en motos el 2004 i en cotxes el 2014, va acabar cinquè l’especial, perdent 8 minuts i 2 segons respecte al seu company d’equip. 

Temes:

Dakar