DESPRÉS DE LA DERROTA DAVANT EL WATFORD

El United destitueix Solskjaer i comença el càsting d’entrenadors

El United destitueix Solskjaer i comença el càsting d’entrenadors

David Klein / Reuters

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Hi ha una vacant en una gran banqueta europea. Com era d’esperar després de la derrota d’aquest dissabte a Watford (4-1), el Manchester United no ha necessitat ni 24 hores per anunciar la destitució d’Ole Gunnar Solskjaer. Ni jugar-se d’aquí dos dies la continuïtat a la Champions en la seva visita a Vila-real ha salvat el tècnic noruec, tota una llegenda a Old Trafford. Quatre partits guanyats dels últims 13 (un de 7 a la Premier, on és setè a 12 punts del Chelsea) han condemnat Solskjaer. Zinedine Zidane, Brendan Rodgers i fins i tot Luis Enrique són alguns dels noms que s’estudien com a possibles substituts.

«Ole continuarà sent per sempre una llegenda del Manchester United i amb dolor hem pres aquesta difícil decisió», diu el comunicat del club mancunià, que aclareix que l’adjunt de Solskjaer, Michael Carrick, dirigirà l’equip en els pròxims partits mentre busca un tècnic interí per acabar la temporada. Una fórmula que deixa clar que el club no té les coses clares.

Hi ha diversos noms que sonen amb força a Anglaterra per succeir Solskjaer, immediatament o a l’estiu. Zidane Zidane és el desitjat, tot i que sembla que el tècnic francès no hi està gaire disposat, potser a l’espera que quedi lliure la banqueta del PSG o de la selecció francesa. Brendan Rodgers, ara tècnic del Leicester, és un altre dels grans candidats a fitxar pel United, que tampoc faria fàstics a l’entrenador de l’Ajax, Erik Ten Hag. Mauricio Pochettino, Luis Enrique (suposada petició de Cristiano Ronaldo) i Julen Lopetegui es colen en algunes travesses.

Notícies relacionades

No compta el United amb una direcció esportiva potent que pugui afrontar amb garanties el relleu de Solskjaer. De fet, des de la marxa d’Alex Ferguson el 2013, després de 27 anys en el càrrec, els ‘red devils’ han provat fortuna amb tres tècnics de renom, David Moyes, Louis van Gaal i José Mourinho, sense tenir opcions reals de guanyar la Premier en tots aquests anys.

Solskjaer es va fer càrrec de la banqueta el desembre del 2018, succeint Mourinho, i va redreçar el rumb de l’equip. El curs passat va ser finalista de l’Europa League, que va perdre contra el Vila-real, i subcampió de la Premier, tot i que molt lluny del Manchester City. Dos mesos de resultats nefastos han acabat amb el seu periple en un club que té un greu problema.