• El defensa Kudriashov va marcar a pròpia porta en el 81 i la seva selecció, a la qual li valia l’empat a Split (1-0), jugarà la repesca

Patricia de Melo Moreira / AFP

1
José María Expósito

Croàcia s’ha classificat aquest diumenge per al Mundial de Qatar-2022 al vèncer Rússia a Split (1-0) amb molta fortuna. Un autogol de Kudriashov a 10 minuts del final ha segellat el passi de la vigent subcampiona del món i ha condemnat la ultradefensiva Rússia a la repesca.

Les dues seleccions es jugaven en un cara a cara l’accés directe al Mundial. Croàcia, que jugava a casa, necessitava guanyar, mentre que a Rússia li valia l’empat. I amb aquest objectiu va sortir la selecció de Valeri Karpin, que durant 80 minuts va complir-lo. De fet, va aconseguir que els croats no batessin Safonov, però no comptaven que el veterà Kudriashov, que milita a l’Antalyaspor de la lliga turca, es marqués a pròpia porta.

L’últim ball de Modric

Croàcia va sortir a buscar el seu objectiu sota el diluvi en la primera meitat, dirigida per un Luka Modric que vol tancar la seva brillant carrera a Qatar. Però no van aconseguir transformar les seves ocasions davant un inspirat Safonov en la primera meitat i en la segona van notar la fatiga davant un rival crescut i en dinàmica positiva. Amb Karpin a la banqueta, Rússia no coneixia la derrota: cinc victòries i un empat, un sol gol en contra i dues golejades, si bé és cert que davant rivals menors (1-7 a Malta i 6-0 a Xipre).

A Split no necessitava tants gols, ni tan sols un, així que Karpin va blindar encara més el seu equip, amb tres centrals i dos migcampistes. I va ser un defensa rus el que ho va espatllar. Un centre des de l’esquerra de l’atac rus el va rematar Kudriashov al fons de la xarxa, sense que Safonov pogués fer més que fregar la pilota. Croàcia, que ja va fer fora Rússia al seu Mundial (2018) a vuitens, a la tanda de penals, serà al Mundial. Luka Modric tindrà el seu últim ball.