La carrera de la ‘Gran Poma’

Exhibició kenyana a la marató de Nova York

  • La campiona olímpica Peres Jepchirchir i el seu compatriota Albert Korir s’imposen a Central Park.

Exhibició kenyana a la marató de Nova York

MARATÓN NY

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La campiona olímpica Peres Jepchirchir ha realitzat aquest diumenge una exhibició impressionant, de poder, de força i de precisió per imposar-se a la marató de Nova York, possiblement la carrera d’aquestes característiques de més glamur al món atlètic. I ha guanyat en la 50a edició de la prova després d’una disputada baralla en el trio de dones que es va jugar la victòria i que no va ser gens clara fins que les tres atletes van entrar a Central Park, on Jepchirchir va llançar un atac demolidor per superar la seva compatriota kenyana, Viola Cheptoo, que debutava en la distància, i l’etíop Abadel Yeshaneh, antiga plusmarquista de la mitja marató.

Jepchirchir, que va arribar a Nova York després de conquerir l’or olímpic a Tòquio, era la gran favorita en la categoria femenina, mentre que en la prova masculina hi va haver certa sorpresa ja que el candidat número u a la victòria era el veterà etíop Kenenisa Bekele, campió olímpic dels 10.000 i els 5.000 als Jocs de Pequín. No obstant, el kenyà Albert Korir, 27 anys, va mantenir l’hegemonia del seu país al triomfar en una carrera de la qual ja va ser segon en l’edició del 2019. El seu temps va ser de 2.08.22. No hi va haver rècord de la carrera a cap de les dues categories.

Notícies relacionades

Com la majoria de maratons, Nova York també va haver de cancel·lar l’any passat la prova a causa de la pandèmia, per la qual cosa l’edició número 50 de la carrera va haver d’esperar un any més. I, de fet, si hagués anat tot normal, hauria sigut el 2019 quan la prova de la ‘Gran Poma’ hauria celebrat el mig segle de vida, perquè el 2012 també es va haver de cancel·lar a causa de l’huracà Sandy que va assolar la costa est dels Estats Units.

Va retornar la marató a Nova York, amb pràcticament participació local a causa de les restriccions que encara eren vigents per viatjar als Estats Units i amb 33.000 participants, ja que no va voler entregar més dorsals per no fer-la encara més multitudinària, lluny dels habituals 50.000 corredors, a causa de la Covid.