• L’equip londinenc va assaltar l’Etihad amb gols de Zaha i Gallagher (0-2)

• Laporte va ser expulsat abans del descans en un mal partit de l’equip de Manchester

REUTERS/Hannah Mckay

1

Wilfried Zaha va ser el malvat perfecte de l’Etihad Stadium. L’ivorià va marcar la diferència perquè el Crystal Palace donés la sorpresa de la jornada: una victòria contra el City de Pep a casa seva (0-2). No només va anotar el gol decisiu, sinó que també va acabar per provocar la decisiva expulsió de Laporte abans del descans. Els homes de Guardiola, lluny de la seva millor versió, ho van intentar amb 10 amb molt cor però menys cap. Gallagher va sentenciar en el temps afegit, el partit perfecte per als londinencs.

Els ‘eagles’ són experts a complicar-li la vida al City: de les seves últimes quatre visites de la Premier a l’Etihad, només n’han perdut una. Ho va deixar clar Zaha als sis minuts. La pressió del Palace va aprofitar una mala passada de Laporte en defensa que va acabar amb l’ivorià sol davant d’Ederson. Zaha la va creuar amb l’esquerra per fer callar l’estadi i el City, que tindria molta feina a fer.

Onze de gala

Guardiola va sortir amb el seu onze de gala, amb Bernardo i De Bruyne als interiors i el trident Gabriel Jesus-Foden-Grealish en atac. L’anglès dels 100 milions va tornar a estar lluny de la seva millor versió, amb poc encert i massa previsible.

El City va trigar a despertar, potser adormit per les pèrdues de temps de Guaita i quan el partit es va començar a escalfar va ser per encaixar un altre gol. Laporte va ser expulsat just abans del descans per haver agafat Zaha, l’últim defensor, amb una vermella directa que deixava el City a expenses d’un miracle.

En la represa, Rodri va tenir l’empat en un xut queva anar massa alt i més tard van trobar la xarxa gràcies a una rematada de Gabriel Jesus. No obstant, el gol va quedar invalidat per fora de joc de Foden. Mentrestant, el Crystal Palace va sentenciar al contraatac. Gallagher va afusellar Ederson i va castigar el City en la seva carrera per la Premier.