Futbol base

Escàndol en un partit de cadets a Girona: «Si no et veu l’àrbitre, pots donar-li una pallissa»

La Federació Catalana investiga el partit Santa Eugènia-Bescanó B després d’un vídeo viral on s’escolta algú de l’equip local animant un jugador a agredir un rival

Escàndol en un partit de cadets a Girona: «Si no et veu l’àrbitre, pots donar-li una pallissa»
2
Es llegeix en minuts

Dissabte passat, al Municipal de Can Gibert de Girona, s’enfrontaven el Santa Eugènia i el Fornells C. Un partit més de la Segona Divisió en categoria cadet, que no hauria transcendit més enllà de la victòria visitant per 2-3, però que ha acabat convertint-se en un fenomen viral. Unes imatges, de només 22 segons, s’han escampat com la pólvora i no han deixat ningú indiferent, evidenciant un nou cas de violència en categories formatives. El vídeo en qüestió el facilita a les xarxes socials Izan Campos, del Fornells, i ho fa per denunciar com un dels jugadors locals, el dorsal 37 provoca un futbolista rival donant-li puntades de peu acompanyades d’algunes empentes. Per arrodonir-ho, se sent una veu des de fora del terreny de joc que l’anima a fer-ho: «Mentre no et vegi l’àrbitre et pots inflar. Mentre no et vegi l’àrbitre pots donar-li una pallissa». S’investiga si l’instigador de l’agressió és aficionat o tècnic del conjunt local. Vist això, Campos va decidir difondre aquestes imatges amb un tuit en el qual es podia llegir el següent: «Qualsevol ajuda/difusió s’agraeix per acabar amb aquestes xacres en el futbol». Amb més d’un miler de «m’agrada» i centenars de respostes, els usuaris diuen la seva i s’hi suma també el compte oficial de la Federació Catalana de Futbol: «Lamentem aquestes imatges, les hem fet arribar a la Subcomissió de Xarxes Socials perquè enviïn un informe al Comitè de Disciplina Esportiva competent». Ha decidit, per tant, actuar l’organisme, que ha posat en marxa la maquinària perquè així sigui. El Fornells, com a club, no ha presentat cap denúncia. Però amb el vol que ha pres l’assumpte, ja està en marxa un procediment perquè la cosa no quedi en res.

Notícies relacionades

Oriol Camacho, secretari general de la Federació Catalana, parlava ahir als micròfons de RAC1. «El més probable és que se sancioni el jugador i s’intentarà identificar la persona que està darrere incitant-lo. Sempre intentem calar els individus que causen el problema. El que busquem és eliminar-los dels camps de futbol». El cas està ara en mans del Subcomitè de Competició de Girona, que obrirà un expedient i aplicarà les corresponents sancions. En casos així es treballa colze a colze amb els Mossos d’Esquadra «perquè es pugui sancionar aquelles persones que són protagonistes d’incidents greus». La Federació no té la capacitat de castigar els espectadors i és per aquesta raó que fa falta la col·laboració amb les forces de l’ordre.