FUTBOL

Cinc grans clàssics europeus es jugaran aquest diumenge

Manchester United–Liverpool, Barcelona–Reial Madrid, Inter de Milà–Juventus, Olympique de Marsella–París Saint-Germain, a més de l’Ajax-PSV es disputaran el mateix dia

Cinc grans clàssics europeus es jugaran aquest diumenge

Andrew Couldridge / Reuters

3
Es llegeix en minuts
EFE

Tot i que no estigui així establert, el diumenge 24 d’octubre podria instituir-se com el ‘Dia del Clàssic Europeu’ per a aquest 2021, ja que el destí i calendari van voler que partits de la màxima rivalitat d’Anglaterra, Espanya, Itàlia, França i els Països Baixos es disputin en la mateixa jornada.

Serà una celebració en què els enfrontaments Manchester United–Liverpool, Barcelona–Reial Madrid, Inter de Milà–Juventus i Olympique de Marsella–París Saint-Germain comptaran amb milers d’aficionats que tornaran a presenciar partits des de les butaques d’Old Trafford, Camp Nou, Giuseppe Meazza i Velodrome.

L’Ajax-PSV Eindhoven, una de les dues rivalitats futbolístiques més importants dels Països Baixos, tindrà el seu cinquè capítol d’aquest 2021 i el segon amb afició a les tribunes després del desenvolupat l’agost passat a Amsterdam.

Aquests són els enfrontaments:

Barcelona – Reial Madrid

L’1 de març del 2020 va tenir lloc l’últim clàssic espanyol amb públic, en aquesta ocasió el club blanc ho va celebrar al seu estadi amb els gols de Vinícius Júnior i Mariano Díaz per al 2-0 final. Des d’aquest joc, n’hi va haver dos més a porta tancada i amb el Reial Madrid com a vencedor 3-1 al Camp Nou i 2-1 a l’Alfredo Di Stéfano.

Ara per la desena jornada de LaLiga i amb dos punts menys que el seu etern rival, el Barça que va vèncer 1-0 el Dinamo de Kíev com a local a la Lliga de Campions rep l’equip de Carlo Ancelotti, que va fer la seva feina al golejar per 5-0 el Shakhtar a Ucraïna.

Ajax – PSV Eindhoven

Els clubs amb més nombre de títols de l’Eredivisie tornen a trepitjar el Johan Cruijff Arena, mateix escenari que va allotjar el partit del 7 d’agost passat en la victòria del PSV per 4-0 sobre l’equip d’Erik ten Hag, que va significar la tornada de la gent al ‘De Topper’.

Ajax, líder amb 22 punts, arriba a aquest xoc després d’un categòric 4-0 davant el Borussia Dortmund a Champions, mentre que el PSV, segon amb 21 unitats, ho fa després de perdre davant el Mònaco per 2-1 a la Lliga Europa.

Manchester United – Liverpool

L’última vegada que els equips de Solskjaer i Klopp es van veure les cares amb presència dels seus seguidors va ser el 19 de gener de l’any anterior a Anfield, nit en què Virgil van Dijk i Mohamed Salah van anotar els gols del triomf al conjunt de Merseyside.

Han passat des d’aleshores tres duels –dos de Premier i un de FA Cup– amb un saldo d’un empat i una victòria per a cada un. Manchester United i Liverpool saltaran al ‘Teatre dels Somnis’ després de superar entre setmana per 3-2 l’Atalanta i l’Atlètic de Madrid respectivament en la màxima competició continental.

Inter de Milà – Juventus

El ‘Derbi d’Itàlia’ no es desenvolupava amb seguidors a l’estadi des del 6 d’octubre del 2019 quan el Juventus va assaltar el Giuseppe Meazza amb un 2-1 i a partir d’allà van ser cinc duels (tres victòries de la Juve, una interista i un empat) entre Copa i Serie A que els simpatitzants van haver d’observar a través d’una pantalla.

Amb les absències de Cristiano Ronaldo (ara en el ManU) i Romelu Lukaku (traspassat al Chelsea), màxims anotadors de la Serie A el 2020/2021, i després d’emportar-se les tres unitats en la data de Champions, el ‘nerazzurro’ que és tercer en la classificació (17 punts) rebrà el ‘bianconero’ que és setè (14 unitats).

Olympique de Marsella – París Saint-Germain

Notícies relacionades

L’últim ‘Le Classique’ que va tenir simpatitzants (amb limitació d’aforament per les mesures contra la Covid-19) es va donar el 13 de setembre del curs passat al Parc dels Prínceps i va tenir entre altres ingredients, la victòria del Marsella (1-0) després de nou anys sense vèncer el PSG i cinc expulsions, entre les quals la de Neymar.

Després d’aquest escandalós joc, els dos quadros es van trobar en dues oportunitats amb els parisencs com a vencedors. Ara l’equip de Jorge Sampaoli que va empatar sense gols amb el Lazio a la Lliga Europa i és tercer de l’Aventura One, rep el de Tuchel que va guanyar el Leipzig per 3-2 a Champions i és líder absolut de la lliga francesa.