Lliga de Campions

Vinicius lidera la golejada del Madrid camí del Camp Nou

• El brasiler va marcar un doblet, el segon un gol enlluernador en el desequilibri i l’acabament

• El Madrid rendibilitza els errors d’un Xakhtar pèssim en defensa per firmar una ‘maneta’ (0-5)

Sergey Dolzenhko / Efe

2
Fermín de la Calle

Vinicius arriba enfortit al Camp Nou. La seva exhibició a Kíev, amb un gol que firmaria el Mbappé en persona, el converteix en l’home del moment. El brasiler va segellar el triomf amb un segon gol carregat de classe, però va ser el tercer el que va mostrar tot el seu potencial. La jugada va tenir coses del millor Neymar, a la bicicleta i l’eslàlom a l’àrea deixant defenses enrere, i de l’inigualable Ronaldo Nazario, en l’acabament. I tot això en només cinc minuts.

Fins aleshores, Ancelotti va plantejar el partit com una partida d’escacs. Es va proveir a darrere per minimitzar riscos, conscient de la seva vulnerabilitat defensiva i dels vuit brasilers que s’alineaven en el Xakhtar. Carletto va blindar l’esquerra amb Mendy i la dreta amb Rodrygo ajudant Lucas. A partir d’allà, no el va molestar que el Xakhtar li discutís la possessió, perquè va preferir atacar-lo amb contres davant la seva defensa de revetlla.

Errors grollers

Va acumular ocasions sense encert el Madrid en l’inici, amb un Kroos amb més jerarquia que Modric. El partit estava en els errors i Ancelotti, que ho sabia, es va encarregar que els seus no els cometessin. La primera cantada local, grollera, va arribar per part del capità, que en un mal desallotjament va marcar a la seva porteria al final de la primera part. El segon error va ser còmic, en una sacada de banda de Dodo que va regalar la pilota a Benzema, que va servir a Modric i aquest va filtrar una passada majestuosa a Vinicius, que va marcar amb la tranquil·litat de Ronaldo Nazario.

Segons després va arribar l’obra mestra de Vinicius i el Xakhtar va acabar per desfer-se com un terròs de sucre. Una cosa que va permetre al Reial Madrid engreixar la golejada rendibilitzant la indolència defensiva ucraïnesa. Rodrygo, un jugador que viu un idil·li amb la Champions, va col·locar el quart gol després d’un servei de Vinicius. I va posar el colofó Benzema en el descompte, el candidat a la Pilota d’Or i autèntic referent ofensiu d’aquest Reial Madrid que va tenir un festival de gols a Kíev sense esforçar-se.

Triomf balsàmic per a un Reial Madrid que surt reforçat anímicament de la Champions per al Clàssic de diumenge per la seva contundència a dalt. No obstant, no hauria d’obviar la seva fragilitat defensiva, ja que Courtois va fer no pas menys de quatre parades per mantenir la porteria a zero.

Fitxa tècnica

Xakhtar Donetsk: Trubin (6); Dodo (4), Marlon (4), Kryvtsov (3), Ismaily (3); Maycon (4), Alan Patrick (4); Tete (5), Pedrinho (5), Solomon (6); Fernando (6).

Canvis: Marlos (4) per Tete en el minut 46; Marcos Antonio (5) per Solomon en el 46, Mudric (5) per Fernando en el 74, Kornienko (4) per Smayini en el 74, i Stepanenko (4) per Alain Patrick en el 79.

Reial Madrid: Courtois (8); Vazquez (6), Militão (6), Alaba (6), Mendy (7); Modric (6), Casemiro (7), Kroos (8); Rodrygo (8), Benzema (8), Vini Jr. (9) Canvis: Marcelo (6) per Mendy en el 69, Camavinga (6) per Kroos en el 76, Asensio (5) per Modric en el 76, Valverde (6) per Rodrygo en el 76, i Vallejo (5) per Militão, en el 86

Gols: 0-1, Kryvtsov, en pròpia porta (37). 0-2, Vinicius (50); 0-3, Vinicius (55); 0-4, Rodrygo (64); 0-5, Benzema (93)

Àrbitre: Srdjan Jovanovic. Groga a Marcos Antonio.