Waterpolo

El Mataró conquereix la Supercopa a la piscina del CN Sabadell

RFEN

2

L’STM Mataró va aconseguir la seva segona Supercopa de waterpolo després de guanyar per 8-10 a casa de l’Astralpool Sabadell, en un enfrontament en què l’equip del Maresme va anar durant gairebé tot el partit per davant al marcador. Les jugadores de Dani Ballart es van prendre la revenja de la temporada passada, quan van acabar acabar amb les mans buides després de perdre les tres finals davant el Sabadell. Impulsades per una gran defensa i una amplitud de banqueta més gran, amb l’arribada de les russes Timofeeva i Markoch entre d’altres, van guanyar amb autoritat.

El Sabadell, amb l’absència de la nord-americana Maggie Steffens, que arribarà divendres, i la jove Nona Pérez, que es troba disputant el Mundial júnior, es va mostrar inferior durant la final. Les vallesanes van començar l’enfrontament anotant en el seu primer atac a càrrec de Sabrina Van der Slot, amb l’ajuda de la portera Elena Sánchez. Va ser el seu únic avantatge. A partir d’aquí, la portera internacional es va convertir en un mur durant 12 minuts.

El Mataró va igualar aviat amb el primer gol de Clara Cambray, que va iniciar el seu festival. Un contraatac amb doble opció, primer de Van der Kraats al pal i després de Bella Markoch a porta buida va valer per deixar el Mataró amb avantatge (1-2) al final del quart. L’equip de Dani Ballart va continuar molt concentrat i va completar el parcial de 5-0 amb tres gols: un penal anotat per Anni Espar, un gol de sis metres de la russa Markoch i una gran jugada col·lectiva amb passada de Van der Kraats que Anna Gual va encertar per a l’1-5.

Parcial de 3-0

El Sabadell va despertar de la seva letargia ofensiva amb dos gols en tot just un minut. Irene González i Sabrina Van der Slot de penal reduïen fins al 3-5. Però Clara Cambray, amb un altre llançament marca de la casa, assenyalava el 3-6 per al Mataró. En el tercer quart, les mataronines es van disparar de nou fins als quatre gols d’avantatge, després que Van der Kraats i Cambray responguessin al gol d’Irene González (4-8).

Sabrina van der Slot feia el millor i el pitjor en l’atac vallesà en el moment més complicat. Primer anotava un gran gol des de l’exterior i, a la següent acció, llançava molt alt un penal. Judith Forca tornava el Sabadell al partit amb el seu primer i únic gol per deixar en dos el desavantatge (6-8). Les opcions sabadellenques semblaven intactes quan Maica García, aprofitava la primera escletxa que va tenir a la boia per situar el 7-8 completant el parcial de 3-0.

Però el Mataró va parar en sec l’opció de remuntada vallesana. Anna Gual, des de l’exterior, i Marta Bach, després d’una gran acció col·lectiva, van sentenciar l’enfrontament amb la inestimable ajuda col·lectiva de la defensa i la gran actuació sota pals de María Elena Sánchez. Maica García, massa lluny de la seva posició natural durant tot el partit, va posar el 8-10 definitiu.

Fitxa tècnica

Astralpool Sabadell: Ester; Ortiz (-), Games (-), Van der Slot (3,1p), Serrano (-), Prados (-), Casado (-), García (2), Forca (1), Keuning (-), Bonet (-), González (2), Carrasco.

STM Mataró: Sánchez; Morell (-), Van der Kraats (1). Gual (2), Sevenich (-), Timofeeva (-), Cambray (3), PIralkova (-), Bach (1), Bertran (-), Espar (1p), Markoch (2), Colominas.