El partit del Pizjuán

L’Espanyol es queda sec contra un Sevilla contundent i eficaç

• Els gols d’En Nesyri i Rafa Mir tomben el conjunt periquito, que no va saber aprofitar la infantil expulsió de Delaney.

• Els blanc-i-blaus van jugar 22 minuts amb un més, però no van tenir punteria.

RCDE

2
Raúl Paniagua

El Sevilla va tornar a demostrar aquest dissabte que és un equip tremendament difícil de batre al seu estadi (2-0). No importa que no tingui una tarda gloriosa de futbol ni que les circumstàncies es tombin en contra seu. L’equip andalús té un instint de supervivència fantàstic, capaç de sobreposar-se a tot. Amb aquesta eficàcia i contundència va segellar la victòria contra un Espanyol que va tenir les seves oportunitats i els seus moments per treure alguna cosa positiva del Pizjuán. No els va aprofitar i els ariets del Sevilla, En Nesyri i Rafa Mir, van certificar el triomf local.

L’Espanyol tornava a Sevilla una setmana després del miraculós empat aconseguit per Cabrera al camp del Betis. Els periquitos van sumar la primera victòria en el seu següent compromís contra l’Alabès, però no van poder prolongar aquesta inèrcia positiva davant un rival sempre poderós al seu estadi.

Tres novetats

Amb el Reial Madrid com a següent escull a Cornellà, era interessant tornar a sumar, però Vicente Moreno ja va avisar la vigília que per aconseguir l’objectiu seria necessari «vorejar la perfecció». No va complir aquesta missió l’equip periquito, que va presentar tres novetats respecte a l’onze inicial del duel contra els vitorians.

Wu Lei, Aleix Vidal i Fran Mérida van aparèixer en l’alineació, mentre el Sevilla va modificar més de mig equip. Fins a sis canvis va introduir Lopetegui, que compta amb un fons d’armari magnífic. L’exseleccionador té elements per apostar per dos onzes igualment competitius.

Gol anul·lat a RDT

Aviat es va complicar el panorama per a l’Espanyol. No s’havia complert ni un quart d’hora de partit i ja perdia després d’un gol ‘made in’ Sevilla iniciat amb un preciós barret de Joan Jordan, un excel·lent migcampista format a la pedrera blanc-i-blava. La seva passada a Suso va acabar amb una centrada que va rematar a boca de canó En Nesyri. Verticalitat, profunditat i definició, tres qualitats que distingeixen el joc sevillista.

L’Espanyol no es va intimidar i Darder va posar a prova Bono amb un míssil abans de la jugada polèmica del partit. Raúl de Tomás va aprofitar una passada llunyana per marcar amb una gran vaselina (m. 25). El VAR va anul·lar el gol per fora de joc, però les imatges no van acabar de ser del tot evidents.

Fora per aplaudir

Diego López va aparèixer per evitar el gol en pròpia porta de Sergi Gómez (m. 29) i va mantenir dins el partit un Espanyol disposat a donar el cop després del descans. La infantil expulsió de Delaney, que va veure la primera groga per protestar i la segona de forma immediata per aplaudir (m. 65), va envalentir encara més els periquitos, però no hi va haver manera de marcar.

L’equip català no va estar a dalt i el Sevilla no va desaprofitar el seu moment per liquidar el partit amb el gol de l’ariet Rafa Mir.