Crisi del Getafe

Míchel se cita amb Simeone amb el crèdit a zero

  • El Getafe acumula el pitjor inici de la seva història a la Lliga amb cinc derrotes en cinc partits que deixen al tècnic contra les cordes.

  • Un nou desastre en el partit d’aquest dimarts davant l’Atlètic podria costar el càrrec a l’exjugador del Madrid.

Míchel se cita amb Simeone amb el crèdit a zero

EFE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La tornada de Míchel (Madrid, 58 anys) al Getafe una dècada després de la seva anterior experiència no té gaire bona pinta. El tècnic va ser l’opció elegida pel president Ángel Torres per suplir la marxa de Bordalás al València. En cas de dubte, el dirigent va optar pel conegut, però l’inici en blanc ha deixat Míchel contra les cordes, tan optimista i convincent en els seus missatges com calamitós a l’hora de sumar punts. 

Amb cinc derrotes en cinc partits, un gol a favor i vuit en contra, el Getafe ha firmat el pitjor inici de la seva història a la Lliga. No és cuer perquè l’Alabès té pitjor diferència de gols, tot i que és cert que també ha tingut una oportunitat menys per sumar, ja que el seu partit contra el Vila-real de la quarta jornada va ser ajornat.

Primers xiulets

València (1-0), Sevilla (0-1), Barça (2-1), Elx (0-1) i Rayo (3-0) van despullar un Getafe massa vulnerable. És cert que els tres primers compromisos eren complexos i es va tenir certa comprensió amb les derrotes, que van ser ajustades, però les dues últimes ensopegades contra rivals amb un potencial per sota del Getafe han fet saltar les alarmes. 

Els primers xiulets ja es van viure després de caure a casa davant l’Elx. «És normal que si es perden quatre partits seguits el públic busqui un responsable a la banqueta i jo no m’aparto», va valorar llavors Míchel. Aquest cap de setmana va arribar el cinquè. «El campionat està sent molt cruel amb nosaltres. Tot el que ocorre es gira en contra nostre», va apuntar el tècnic dissabte passat, més preocupat per «l’ansietat» de la seva plantilla que pel seu càrrec. «Vaig aprendre el dia que em vaig fer entrenador que no he d’estar eufòric quan guanyo ni malament quan perdo. No diré que tinc les forces intactes, però no tinc més remei que acceptar-les». 

Sis lesions

La marxa de Cucurella a la Premier o les recents lesions de Jankto i Arambarri tampoc han ajudat un equip que té avui un duríssim examen (19.30 hores) davant l’Atlètic. «Tenim sis baixes per al duel, però buscarem la victòria competint, sense nervis ni presses», va dir aquest dilluns Míchel.

Notícies relacionades

El retorn a Espanya del tècnic pot ser efímer si el seu equip no reacciona. Míchel va estar en l’òrbita de diversos clubs abans de tornar al Getafe, però mai va arribar a concretar-se res. A més del club blavós, va dirigir el Sevilla, l’Olympiakos, el Màlaga i el Pumas de Mèxic, el seu últim destí abans de suplir Bordalás amb la màxima il·lusió. 

«Com a equip»

En els seus primers passos al Getafe va posar el llistó alt. Va parlar d’expectatives europees, va afirmar que el seu equip «molaria» i es va mostrar convençut de no patir. El panorama no és encoratjador amb l’Atlètic, el Betis i la Reial Societat com a pròxims rivals. «Aquesta situació només podem revertir-la sent i jugant com a equip. L’Atlètic té la millor plantilla d’aquesta Lliga juntament amb el Sevilla», va reflexionar Míchel, que ja té el seu crèdit a zero.