Griezmann: la infidelitat es paga

  • Griezmann afronta un inici tortuós a l’Atlètic després de deixar el Barça l’últim dia de mercat i tornar a la seva antiga casa. L’afició no perdona que marxés al club blaugrana i ja el va xiular aquesta setmana davant el Porto.

Antoine Griezmann, Atlético de Madrid - Oporto

Antoine Griezmann, Atlético de Madrid - Oporto / Kiko Huesca (EFE)

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La nit de dimarts 31 d’agost és d’aquelles que costa oblidar. El tancament del mercat va estar acompanyat d’unes hores frenètiques que van oferir moviments extraordinaris. Entre els quals, sens dubte, va sobresortir el canvi d’aires d’Antoine Griezmann, segellat a la mitjanit i anunciat gairebé amb premeditació i traïdoria. L’astre francès tornava a l’Atlètic després de dues temporades discretes al Barça, en les quals no va convèncer ningú. 

El passat s’evapora aviat i sol ser efímer en el futbol. Els millors moments de Griezmann amb la samarreta blanc-i-vermella pesen menys que la seva marxa al club català, tancada després d’un culebró que semblava no tenir final. Va estar a prop de produir-se el 2018, però va acabar segellant-se un any després. Ara s’ha viscut el retorn, però la infidelitat es paga, almenys de moment. Els aficionats blanc-i-vermells no perdonen la seva fugida. 

Les rates de peluix

Dimecres va tenir lloc el primer episodi del retrobament del davanter amb la seva afició. El francès va substituir Joao Félix en el minut 55 del gris duel contra el Porto i els xiulets del respectable van superar amb escreix els escassíssims aplaudiments. La xiulada va ser aclaparadora en un estadi amb més de 40.000 espectadors. Ningú hauria dit que aquest jugador havia sigut l’ídol dels matalassers, amb 133 gols en 257 partits entre el 2014 i el 2019.

«Griezmann és com una nòvia que et posa les banyes i després vol tornar. Cal tenir més dignitat», diu un seguidor

El guió utilitzat per Griezmann per consumar els seus actes no ha sigut mai el més encertat. El 2018, just abans del Mundial de Rússia, va negar la seva sortida al Barça amb un «he decidit quedar-me» difós en un documental que es va quedar sense sentit un any després, quan el Barça va pagar 120 milions per ell. Alguns seguidors van arribar a dipositar escombraries i rates de peluix sobre la placa del jugador als voltants del nou estadi. La instal·lació continua sense ser resplendent. L’odi persisteix.

«Va ser una traïció»

«Griezmann és com una nòvia que et posa les banyes i després vol tornar. Cal tenir més dignitat», bramava dimecres un seguidor de l’Atlètic als afores de l’estadi. Al costat del jove s’amuntegaven desenes de seguidors amb el francès en el punt de mira. El trist joc de l’equip, que va sumar un punt de miracle davant el Porto, tampoc va ajudar en excés. És previsible que els xiulets es converteixin en elogis quan Griezmann exhibeixi la seva millor versió. 

«Va jugar amb els nostres sentiments. Abans era un ídol, ara és com qualsevol, ja no representa gaire»

Eduardo Fernández / President de la Unió de penyes blanc-i-vermelles

«Ens va doldre la seva marxa i més la forma en què ho va fer. Tenim la sensació d’haver sigut enganyats. Ens sentim com se sent algú que ha patit una infidelitat», va reflexionar Eduardo Fernández, president de la Unió de penyes blanc-i-vermelles, al diari ‘L’Equipe’.

«Encara estàvem junts i se’n va anar a una altra part. Va ser una traïció, el culpem d’haver jugat amb els nostres sentiments. No va ser fidel als nostres colors. Abans era un ídol, ara és com qualsevol, ja no representa gaire», afegeix el matalasser, que obre un cert marge per al perdó. «Estem ferits, el temps ho haurà de curar tot. A poc a poc les coses tornaran a la normalitat».

La defensa del Cholo

Griezmann sabia que no ho tindria fàcil per tornar a guanyar-se l’afecte de la seva afició. Aquella «bonica relació» que va tenir en el passat, com ell mateix va recordar quan va arribar a Madrid, ha de refermar-se a base de bon joc i gols. La dupla d’atac al costat de Luis Suárez pinta molt bé i sempre tindrà el recolzament de Diego Pablo Simeone. 

«Griezmann té un desafiament al davant partint del que ha ocorregut en el passat», va apuntar el tècnic argentí, partidari de no perdre gaire temps en polèmiques. «Estan fent una pel·lícula i un morbo d’una situació que a nosaltres només ens genera la importància d’haver recuperat un extraordinari futbolista i que el puguem disfrutar».

Nou examen

Notícies relacionades

Als seus 30 anys, Griezmann va ser xiulat en el seu últim partit en el Camp Nou i en el seu retorn al Metropolitano. Va marxar del Barça amb 35 gols i 17 assistències en 102 partits, xifres decents però fredes tenint en compte la sensació d’intrascendència que va deixar entre els culers.

Ara li toca captivar de nou els seguidors de l’Atlètic, que té una opció de compra obligatòria de 40 milions. L’astre que es veia, fins i tot, «a la mateixa taula que Messi i Cristiano» viurà aquest dissabte un altre examen davant l’Athletic. L’indult només arribarà amb els seus gols.