Futbol

La federació sufragarà la difusió del futbol femení dels clubs sense televisió

  • El Govern central arriba a un acord amb la RFEF per emetre la present temporada

  • L’objectiu és oferir una finestra a la LIiga, però la participació dels clubs serà voluntària

La federació sufragarà la difusió del futbol femení dels clubs sense televisió

Efe

2
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

El Govern ha arribat a un acord amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) perquè aquesta assumeixi les despeses de difusió i producció dels partits de futbol femení d’aquells clubs que no tenen una finestra televisiva per emetre els partits, segons ha anunciat aquest dijous el Consell Superior d’Esports (CSD). 

El director general d’Esports, Albert Soler, ha sigut l’encarregat de negociar aquesta proposta amb la federació, a la qual ha agraït l’esforç per facilitar les retransmissions esportives i permetre així més visibilitat del futbol femení, que el 15 de juny va veure aprovada formalment la seva professionalització. 

El pacte assolit per a la difusió televisiva dels partits és només per a l’actual temporada i la iniciativa és voluntària, és a dir que seran els mateixos clubs els que decideixin si volen participar-hi o no. En qualsevol cas, no rebran diners per les transmissions. 

El CSD calcula que, en cas d’apuntar-se els 12 clubs que no tenen canals de difusió, el cost per a la RFEF seria d’uns dos milions d’euros. Els partits podrien veure’s a TeleDeporte (TVE) i la plataforma digital Footters. 

Actualment només quatre clubs –Reial Madrid, Futbol Club Barcelona, Athletic Club i Sevilla– disposen de contracte televisiu o plataforma pròpia per emetre els partits. 

Apostar pel diàleg

D’altra banda, el CSD continua apostant pel diàleg per intentar que els 16 clubs que integren l’actual competició de Primera divisió acceptin per unanimitat els futurs estatuts que hauran de regir el desenvolupament de la Lliga professional de futbol femení. 

El 27 d’agost, el CSD va rebre una proposta d’estatuts avalada per 12 dels 16 clubs. Com que el Consell continua pensant que és preferible comptar amb la unanimitat de tots els participants va ampliar el termini fins al 15 de setembre. Sense èxit. Ara es dona un marge de sis mesos per veure si se superen les línies vermelles i s’aconsegueix tancar un acord sobre la qüestió estatutària.

Notícies relacionades

El pla del CSD és invertir 31 milions en els pròxims tres anys en la Lliga professional de futbol femení. Cinc milions a l’any es destinaran a mantenir l’estructura executiva de la Lliga, mentre que els altres 16 milions –procedents dels fons europeus de recuperació– serviran per millorar les infraestructures o camps de futbol dels clubs que ho necessitin. 

Tots hauran de presentar un projecte per rebre els recursos de l’Estat que, en cap cas, podran utilitzar-se per pagar els sous de les jugadores. El Govern assumiria així els costos que suposa arrencar la Lliga fins que pugui generar els seus propis recursos. Fonts del CSD admeten que en aquest moment hi ha un «nus» en la qüestió dels estatuts que impedeix fer avançar el projecte.