Conflicte amb la FIFA

El TAS obliga a cedir internacionals i la LaLiga demana ajornar dos partits

  • El tribunal esportiu de Lausana ha denegat les mesures cautelars sol·licitades per la patronal del futbol espanyol

  • El Sevilla-Barcelona i el Vila-real-Alabès de la quarta jornada queden de moment sense horari per l’absència dels jugadors sud-americans

El TAS obliga a cedir internacionals i la LaLiga demana ajornar dos partits

/ EFE / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Lausana (TAS) va denegar aquest diumenge les mesures cautelars sol·licitades per la Lliga divendres passat amb l’objectiu que els jugadors es mantinguessin sota la disciplina dels seus clubs durant el període en què han sigut convocats, del 29 d’agost al 9 de setembre. Els dirigents havien prohibit als seus futbolistes reclutats viatjar fins que el TAS resolgués l’assumpte. La decisió encén encara més una polèmica que oferirà més episodis.

La decisió del TAS va enervar els ànims de LaLiga, que va emetre aquest diumenge un comunicat amb diferents mesures. Entre les quals, apunta que seguirà els procediments posats en marxa en els organismes judicials i la sol·licitud a l’RFEF de l’ajornament de dos partits de la jornada 4, així com modificar els horaris de la resta de partits d’aquella jornada.

«Abús de dret»

«La decisió de la FIFA sobre l’alteració del calendari internacional transcendeix el problema ocasionat en aquesta ocasió, ja que és una plena declaració d’intencions d’intervenir en les autonomies de les lligues nacionals de manera indirecta, en un clar abús de dret», assegura LaLiga en la seva nota.

«Amb la finalitat d’intentar disminuir els irreparables danys causats per aquesta decisió que atempta contra la integritat esportiva de la competició», l’organisme anuncia la sol·licitud a l’RFEF de l’ajornament del Vila-real-Alabès i el Sevilla-Barça, que s’havien de disputar dissabte 11 de setembre.

Nous horaris

Notícies relacionades

Respecte a la resta d’horaris, la situació queda així: Llevant-Rayo Vallecano (dissabte, 18. 30 h), Athletic-Mallorca (dissabte, 21 h), Espanyol-Atlètic (diumenge, 14 h), Osasuna-València (diumenge, 16.15 h), Cadis-Reial Societat (diumenge, 18.30 h), Reial Madrid-Celta (diumenge, 21 h), Getafe-Elx (dilluns, 20 h) i Granada-Betis (dilluns, 22 h).

Així mateix, LaLiga ha posat a disposició dels clubs vols xàrter per al desplaçament dels jugadors afectats per a la seva incorporació a les respectives convocatòries. «En aquest sentit recalquem que, amb la decisió de FIFA, els jugadors afectats es reincorporaran amb els seus clubs al llarg de divendres, després d’haver jugat tres partits, i molts d’ells juguen dissabte o diumenge, sent evident que no estarien en disposició de poder competir en igualtat de condicions», conclou la nota.