A punt d’inaugurar

Jocs Paralímpics 2021: 131 casos de Covid abans de començar

Els organitzadors reforcen la seguretat davant l’augment de contagis al Japó a dos dies de l’obertura

Jocs Paralímpics 2021: 131 casos de Covid abans de començar

Paralímpicos

1
Es llegeix en minuts

Quan falten dos dies per a la cerimònia inaugural ja s’han detectat 131 casos entre els participants. La majoria de les persones relacionades amb els Jocs Paralímpics que han donat positiu fins ara són membres de l’organització dels Jocs o contractistes que resideixen al Japó, però quatre esportistes i deu membres dels mitjans de comunicació també han donat positiu.

Les mesures sanitàries als Jocs Paralímpics de Tòquio s’enduriran davant l’onada d’infeccions al Japó, han anunciat els organitzadors aquest diumenge.

Durant els Jocs Olímpics, conclosos fa dues setmanes, es van donar a conèixer 547 casos entre els que hi van participar, ja fossin atletes, periodistes o membres de l’organització. Però el Japó ha registrat més de 25.000 casos diaris a tot el país els últims dies, malgrat l’estat d’emergència establert a diverses regions, inclòs Tòquio.

Tests diaris

Fins ara els participants estaven subjectes a les mateixes regles de salut dels seus compatriotes als Jocs Olímpics: ús d’una mascareta i proves diàries per als atletes. Però els atletes dels Jocs Paralímpics estaran subjectes a «noves mesures de precaució necessàries», ha dit el gerent general de Tòquio-2020, Toshiro Muto.

Notícies relacionades

El personal de la Vila Paralímpica que resideix al Japó, actualment sotmès a proves cada quatre dies, serà avaluat diàriament, per exemple, en resposta a la multiplicació de casos. A més, s’eliminarà la regla que permet a certs participants utilitzar el transport públic i moure’s lliurement després de 14 dies de quarantena. «Els demanem que prenguin els seus menjars a les instal·lacions ubicades dins de les seus olímpiques o als hotels on s’allotgin, menjant sols i sense parlar», va dir Muto. «Quant als llocs que poden visitar, els demanem que els limitin als que figuren en el seu programa de treball», va afegir.

L’epidèmia general de coronavirus al Japó continua sent relativament baixa en comparació amb alguns països més afectats, amb un nombre de morts d’aproximadament 15.500, sense prendre mesures radicals de contenció. Al voltant d’un 40% de la població està completament vacunada.

Temes:

Japó