El partit de Cornellà-el Prat

Un Espanyol il·lusionant es queda a les portes del triomf

  • Un gol anul·lat a Wu Lei en el minut 94 evita la victòria de l’equip periquito, que suma el seu segon 0-0 en un gran partit contra el Vila-real.

Un Espanyol il·lusionant es queda a les portes del triomf

RCDE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

A l’estrena de l’Espanyol a casa a la Lliga només li va faltar la victòria. L’equip periquito es va quedar molt a prop de tombar el Vila-real però es va haver de conformar amb el seu segon empat a zero. El quadro català va completar un excel·lent partit i va acariciar la victòria fins a l’últim minut. Un gol anul·lat per mans de Wu Lei va estar a punt de donar una alegria als periquitos en la seva esperada tornada a l’RCDE Stadium.

Poden estar feliços i satisfets els 11.095 aficionats que van tenir la fortuna d’assistir a un xoc molt entretingut. Després de 538 dies d’espera hi havia unes ganes enormes de tornar al temple blanc-i-blau. En aquell any i mig els periquitos han viscut un carrusel d’emocions amb un descens i un ascens inclosos.

Rival poderós

Del drama per la pèrdua de la categoria es va passar a la pujada per un ascens que ha portat de nou l’equip periquito al lloc d’on mai va haver de sortir. Partits com el d’aquest dissabte demostren aquesta realitat. Un Espanyol tremendament motivat i audaç va plantar cara al flamant campió de l’Europa League i va ser molt a prop de noquejar-lo.  

Moguts per aquestes ganes d’agradar, els futbolistes blanc-i-blaus van firmar una posada en escena magnífica. No s’ha d’oblidar que el Vila-real va batre el Manchester United a la final europea del curs passat i només els penals van evitar el títol a la Supercopa contra el Chelsea, el rei continental. El submarí groc és el que que més ha gastat en fitxatges amb una inversió de 54 milions, el 30% del total de la Lliga espanyola.

Onze ambiciós

Moreno va introduir tres novetats (Darder, Dimata i Puado) en un onze ambiciós que va desarborar el rival. Una falta llançada per Embarba i una acció de Raúl de Tomás desbaratada amb la mà dreta per Rulli (m. 18) van ser les primeres ocasions d’un Espanyol que va sospirar quan l’andalús Figueroa Vázquez va castigar amb una groga Moi Gómez en una acció amb el porter Diego López que va vorejar el penal. La revisió de les imatges en el VAR va confirmar les bones notícies per a un equip que no mereixia aquest càstig.

La segona meitat va començar amb el canvi de Dídac Vilà per Pedrosa per un cop. L’Espanyol va mantenir la seva empenta i va acariciar l’1-0 en tres ocasions en només 10 minuts: una rematada de RDT repel·lit per Rulli, un gol anul·lat per fora de joc de l’ariet i un xut preciós en paràbola que va marxar fora per poc.

Error de Rulli

Notícies relacionades

El Vila-real tampoc va renunciar a la victòria. Emery va moure l’arbre amb un doble canvi a l’hora de partit, però l’Espanyol mai es va intimidar, ni tan sols quan va aparèixer la fatiga. Moreno sabia que qualsevol error podia destruir el treball dels seus homes, especialment amb jugadors tan perillosos com Gerard Moreno, a qui va controlar bé la defensa.

L’Espanyol va mostrar la mateixa solvència al darrere que a Pamplona, però es va tornar a quedar amb la pólvora molla. Un tremend error de Rulli va posar amb safata el gol a RDT, que va disparar fora (m. 79). Tampoc va tenir fortuna en el 89. L’última va arribar amb una rematada al travesser d’Embarba que Wu Lei va enviar a la xarxa de retruc. El VAR va demostrar que la pilota va colpejar les mans del xinès i va evitar l’èxtasi periquito.