Jocs Olímpics de Tòquio

L’espanyol Lamdassem aconsegueix un cinquè lloc, mentre Kipchoge guanya el seu segon or

Lamdassem gairebé va acariciar el podi amb els dits i va lluitar fins als últims 500 metres

1

L’atleta espanyol Ayad Lamdassem va acabar cinquè aquest diumenge a la marató dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, fregant un podi pel qual va lluitar fins als últims 500 metres, amb la victòria indiscutible del kenyà Eliud Kipchoge, el seu segon or seguit.

El plusmarquista mundial va ser el cap de l’última prova de l’atletisme celebrada a Sapporo. Sense torçar el gest en cap moment i amb un atac definitiu en el quilòmetre 30, Kipchoge es va mostrar amo i senyor dels 42.195 metres. Per darrere, la lluita per la plata i el bronze va quedar entre quatre els últims 7 quilòmetres.

Als seus 39 anys, Lamdassem va estar al cas al costat del kenyà Lawrence Cherono, el belga Bashir Abdi i el neerlandès Abdi Nageeye, però no va aguantar els últims espeternecs. Nageeye va creuar la meta segon i Abid tercer, a 1:20 del 2:08:38 que va marcar Kipchoge. Quant als altres dos espanyols en la prova, Daniel Mateo va entrar 21è a 6:43 i Javier Guerra, 33è a 8:04.