Tòquio 2020

Pau Gasol: «Podem fer una cosa històrica, és el repte contra els Estats Units»

No considera que aquesta selecció americana sigui inferior a altres del passat

Pau Gasol: «Podem fer una cosa històrica, és el repte contra els Estats Units»
1
Es llegeix en minuts

El pivot espanyol Pau Gasol afronta el partit contra els Estats Units a quarts de final dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 com «un repte», una oportunitat de «fer una cosa històrica» i superar per primera vegada l’equip americà a la cita olímpica.

«Aquest partit, en aquest moment, és una oportunitat única i especial i hem d’anar a lluitar-la. Hem perdut sempre contra ells i seria meravellós i molt especial poder tenir èxit», va dir aquest dilluns, en una roda de premsa organitzada pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) prèvia al duel de dimarts.

El català va negar, això sí, que aquesta selecció nord-americana sigui inferior a d’altres. «No crec que aquesta selecció tingui menys talent que algunes de les altres grans seleccions americanes. Estaven amb un equip no fet, amb tres jugadors que es van incorporar un dia abans, ara tenen el rodatge», va afirmar.

Notícies relacionades

«Sabíem que si perdíem era un cara o creu i ens van tocar els Estats Units. Si ens hagués tocat Alemanya o Itàlia tampoc podríem estar relaxats. És un repte jugar contra els Estat Units, però tota adversitat presenta una oportunitat de fer una cosa especial. Podem fer una cosa històrica, una cosa que no hem pogut fer als Jocs, i que el resultat sigui diferent. Podem estar emocionalment forts de cara al partit si ens centrem en això», va afegir.

D’altra banda, el doble campió de l’NBA es va referir a la seva candidatura a entrar a la Comissió d’Atletes del Comitè Olímpic Internacional. «És una cosa paral·lela a la competició, que venia de dos anys enrere, per ser membre del COI. Per mi els Jocs han significat molt a la meva vida i m’agradaria tenir un paper en el desenvolupament del moviment olímpic», va explicar.