BUSQUEDA FALLIDA I CONGELADA

¿Home, dona, una parella? Onda Cero cerca substitut a De la Morena

¿Home, dona, una parella? Onda Cero cerca substitut a De la Morena

ONDA CERO

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Cert, assumpte de periodistes. Cert, tema esportiu. Més cert encara, baralla a la matinada radiofònica, però una lluita molt seguida, molt interessant, amb molta audiència i on, efectivament, la jubilació del popular i ja llegendari periodista José Ramón de la Morena va deixar el ‘Transistor’, a Onda Cero, amb 201.000 oients, molt lluny del líder, ‘El Partidazo’, de Juanma Castaño a la COPE, amb 825.000 oients i ‘El Larguero’, que Manu Carreño dirigeix a la SER, amb 671.000.

El cas és que Onda Cero, del grup Atresmedia, se n’ha anat de vacances sense resoldre la substitució de De la Morena. Expliquen que, després d’un munt d’idees, propostes, xerrades, entrevistes i altres, després de començar pensant i negociant amb homes, després de considerar una bomba la possibilitat, molt certa, gairebé real, gairebé tancada, d’entregar la matinada esportiva a una periodista per provocar un cop d’efecte a la ràdio de la nit, l’última idea és que el programa, que s’ha decidit que sigui més un programa de redacció que d’autor/a, podria ser encomanat a una parella de presentadors.

Papereta difícil

Onda Cero vol continuar apostant per l’esport i no deixar de banda, malgrat la distància amb els dos líders, la matinada esportiva d’Espanya, única al món. La demostració és que l’emissora d’Atresmedia acaba de fer dos bons fitxatges, procedents de Radio Marca, com són Edu García i Valentín Martin per reforçar els esports. És evident que aquesta ràdio es troba amb el problema, més que avantatge, d’haver de barrejar la seva redacció amb l’equip que De la Morena va portar amb ell i que segueixen amb contracte en vigor, tot i que tots ells són grans professionals. Una cosa semblant passa amb els col·laboradors i comentaristes de la cadena, que estan pendents de renovació i de saber si la substitució de ‘Joserra’ els acaba afectant o no.

La primera idea d’Onda Cero i en què va gastar més temps i que semblava, des d’un principi, destinada a arribar a bon port, va ser aprofitar la tirada de Josep Pedrerol i ‘El Chiringuito de los jugones’, però les negociacions es van trencar quan la cadena de TV no va permetre que Pedrerol fes la primera hora, de 23.00 a 00.00 hores a la ràdio, i, a continuació, seguir la programació radiofònica emetent el so del programa televisiu a la ràdio.

Fallada l’alternativa Pedrerol, es van produir, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, alguns contactes seriosos amb Álvaro Benito, el noi de moda televisiu en qüestions futbolístiques, que tampoc va fer efecte; una aproximació al popular, comunicatiu i carismàtic Antoni Daimiel, que tampoc va quallar i, al final, els responsables d’Onda Cero van intentar convèncer un dels seus homes més populars, ‘MisterChip’, Alexis María Martín-Tamayo, que va preferir no desviar-se de les seves múltiples plataformes a les xarxes i descartar fer-se càrrec de la competitiva i dura matinada.

¿I una periodista?

A partir de llavors, Onda Cero va decidir provar sort amb una periodista, com a alternativa a la matinada radiofònica. EL PERIÓDICO no ha pogut conèixer l’ordre d’ofertes o acostaments, però sí que té confirmat que la ràdio d’Atresmedia va parlar amb Rebeca Haro, presentadora de ‘Vamos’; Susana Guasch, estrella de Movistar+, que va declinar l’oferta al considerar que l’horari era incompatible amb l’educació dels seus dos fills petits; Lucía Villalón, presentadora de múltiples programes, esdeveniments i retransmissions de DAZN, entre elles el Mundial de motociclisme, i, finalment, tothom va creure que havien arribat ja a un acord amb Danae Boronat, presentadora de Movistar+/Mediapro, que ha acabat frustrant-se davant la sorpresa general.

No està gaire clar què ha passat i què ha mogut, finalment, els responsable d’Onda Cero a descartar Boronat, quan la popular presentadora i periodista, que es va casar poc després de tenir molt avançades les converses, que no negociacions, amb la ràdio d’Atresmedia, es va assabentar que la descartaven quan estava ja de lluna de mel.

I ara, una parella

Notícies relacionades

Ningú es creu, sens dubte, que a la cúspide d’Onda Cero l’espantés, com s’ha difós a les xarxes socials, la piulada que Boronat va publicar el 23 de març del 2018: «Estan ficant la meitat del poble català a la presó. Saben molt bé el que estan fent, però no tenen ni idea de les conseqüències. Mig Catalunya dreta per lluitar per la llibertat de les idees. Pacíficament, com sempre».

Descartada la versió noi o noia, ja que el tema està, de moment, parat per vacances i Onda Cero no sembla que tingui pressa per resoldre el trencaclosques, tot sembla indicar, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, que la direcció de l’emissora d’Atresmedia es decanta ara per buscar una parella de presentadors i que el pes de la matinada esportiva recaigui en la redacció, més que sortir a l’aire amb un/a periodista llampant. Després de tantes decepcions i dificultats, tot sembla indicar que la parella de presentadors, si finalment es decanten per aquesta fórmula, sortirà de la mateixa casa, de la mateixa Onda Cero.