HOQUEI FEMENÍ

Espanya cau per penals contra la Gran Bretanya (0-2)

L’equip no va saber transformar cap dels quatre llançaments després de l’empat (2-2)

2

Espanya es va acomiadar dels Jocs després de caure en els quarts de final contra la Gran Bretanya, selecció que defensa l’or aconseguit a Rio 2016 i que es va imposar en els llançaments de penals (0-2) després d’acabar el temps reglamentari amb empat a dos.

Els encerts de Hanna Martin, Sarah Jones i de Madeleine Hinch a la porta, al parar tres dels quatre llançaments de les espanyoles, van acabar amb el somni olímpic d’un equip que va anar de menys a més a Tòquio i que va tutejar les campiones vigents en un partit que va remuntar dues vegades per forçar el desempat en penals.

Sense gols en el primer temps i un únic penal sense renda per a les britàniques, aquestes es van avançar als dos minuts del segon quart. Una internada per la banda dreta de Hannah Martin va acabar amb la bola entre les cames a Mari Ángeles Ruiz i l’avantatge britànic.

Tres minuts

Aquest va durar només tres minuts perquè passat aquell temps Belén Iglesias va culminar un penal perfecte al punxar l’enviament de María López a l’inici del segon quart, a què la defensa espanyola va tallar el segon penal rival i el joc no va tenir un amo clar.

La mateixa Iglesias i Isabelle Petter van mirar de moure el marcador a la represa, però qui ho va fer va ser Fiona Crackles en un nou penal, molt rigorós, assenyalat a favor de l’equip que dirigeix l’australià Mark Hager, quan Espanya estava amb inferioritat per targeta verda a Clara Ycart.

El gol va fer que les britàniques reforcessin la defensa i Espanya va buscar l’empat, que va poder arribar en un llançament de Lucía Jiménez parat per Hinch, i en dos penals més que no van arribar a llançar. Finalment el 2-2 es va produir després d’un robatori de bola i un tret d’Alejandra Torres-Quevedo rematat per Berta Bonastre.

Diploma, com a Rio

Encara amb nou minuts Hannah Martin va poder trencar l’empat però la bola se’n va anar al pal; Laura Barrios va enviar un revés fora i el partit va derivar en els shoot-outs resolts amb dos gols de les últimes campiones i l’adeu del grup que dirigeix el britànic Adrian Lock.

L’eliminació a quarts fa que les RedSticks tornin de Tòquio amb diploma olímpic, igual que a Rio, sense poder lluitar per les medalles, com van fer per última vegada fa 21 anys, en els Jocs de Sydney, després de l’or històric aconseguit a Barcelona-92.

La Gran Bretanya jugarà en semifinals contra els Països Baixos, que avui ha eliminat Nova Zelanda (3-0). L’altra semifinal enfrontarà l’Argentina i l’Índia, que es van desfer d’Alemanya i Austràlia, respectivament.