NBA

Ricky Rubio se’n va als Cavs i Westbrook, als Lakers

Ricky Rubio se’n va als Cavs i Westbrook, als Lakers
2
Es llegeix en minuts
EFE

Els Minnesota Timberwolves, hores abans que se celebrés el sorteig universitari de l’NBA, van tancar el traspàs del base català Ricky Rubio als Cleveland Cavaliers, que donaran a canvi els drets de selecció de la segona ronda del sorteig del 2022, l’escorta Taurean Prince i diners en metàl·lic. El traspàs no ha sigut confirmat de manera oficial, però diverses fonts periodístiques locals ho van anunciar hores abans que comencés el sorteig universitari 2021 de l’NBA.

La segona etapa de Rubio amb els Wolves arriba a la fi després d’una temporada amb l’equip que el va seleccionar amb el número cinc en la primera ronda del sorteig universitari del 2009. Rubio va tenir un començament lent la temporada passada i va dir que era difícil posar-se al dia a l’inici de curs, però va jugar millor en la segona part. Va fer una mitjana de 8,6 punts, el mínim de la seva carrera i 6,4 assistències.

Ara està disputant amb Espanya els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, en els quals ha sigut la figura en els dos partits que han jugat i guanyat, contra el Japó i l’Argentina. «Abans que arribés la pandèmia, crec que estava jugant el meu millor bàsquet», va destacar Rubio al final de la temporada. «Venia d’un gran estiu amb la selecció nacional en la Copa del Món, i després d’un gran any als Phoenix Suns. Estava acabant una temporada molt forta i després la pandèmia va colpejar i vaig perdre el meu joc».

El seu gran impacte de la temporada passada probablement va arribar amb la seva ajuda en la formació del principiant Anthony Edwards, que freqüentment elogiava el lideratge i l’amistat de Rubio. Quan se li va preguntar què era el que més li agradava de jugar el seu any de principiant, Edwards va dir que jugar al costat de Rubio va ser el més destacat.

Rubio va jugar sis anys amb els Timberwolves, del 2011 al 2017 abans que el traspassessin als Utah Jazz, només perquè el president d’operacions de l’equip de Minnesota, Gersson Rosas, el tornés al sorteig la temporada passada. Ara, en un altre canvi de dia del sorteig, Rubio torna a sortir de la ciutat.

Notícies relacionades

Rosas va fer el moviment en part perquè s’ha compromès a reforçar la posició d’ala pivot, i Prince hi ajuda, tot i que és possible que els Timberwolves no ho concretin, en part perquè Prince guanyarà 13 milions per a l’última temporada del seu contracte. Això és 4,8 milions menys que Rubio, cosa que significa que els Timberwolves tenen espai addicional en el límit salarial per maniobrar en l’agència lliure, que comença dilluns.

Westbrook, a Los Angeles

El base Russell Westbrook s’enrola en el projecte d’anell dels Lakers, que estan intentant construir un nou equip campió entorn de LeBron James. El fins ara jugador dels Wizards volarà a Los Angeles per unir-se a James i Anthony Davis i conformar un ‘big three’ que faci por de cara a la temporada vinent. Washington rebrà a canvi Kyle Kuzma, Montrezl Harrell, Kentavious Caldwell-Pope i la primera elecció dels Lakers en el draft d’aquesta nit.

Temes:

Ricky Rubio