Waterpolo femení

Waterpolo. Victòria ajustada contra el Canadà (14-10) per a les noies de Miki Oca

Les espanyoles decideixen el partit en l’últim quart i sumen dos de dos, a l’espera del pròxim duel contra els Països Baixos (dimecres, 12.50 h)

Juegos Olímpicos

2

La selecció femenina de waterpolo, després de començar la seva participació a Tòquio 2020 amb la golejada històrica sobre Sud-àfrica (29-4), va saber respondre a l’exigència que li va plantejar el Canadà i va sumar, amb notables conflictes i liderades per Bea Ortiz, la seva segona victòria en els Jocs (14-10).

El conjunt de Miki Oca va haver de ‘mastegar’ el partit. Era molt diferent al del debut contra les sud-africanes. Són uns Jocs i el torneig realment començava aquest dilluns. El quadro nord-americà li va plantejar nombrosos problemes fins que va poder desenganxar-se definitivament a l’inici del quart i últim període.

Bea Ortiz, màxima golejadora

El ritme lent, amb possessions llargues, i les alternatives en defensa plantejades pel tècnic del Canadà, David Paradelo, situant fins i tot una jugadora sota els pals al costat de la portera Claire Wright, van dificultar l’atac de la selecció espanyola, però l’actual campiona europea i subcampiona mundial va acabar per interpretar adequadament el partit i emportar-se el triomf.

Les canadenques van sorprendre a la sortida amb un 0-2 amb els gols d’Elyse Lemay-Lavoie i Monika Eggens. Va ser tot un avís que el partit no anava a ser un passeig. Espanya va respondre gràcies a l’encert en les superioritats. Bea Ortiz i Maica García, l’única jugadora que no havia marcat davant Sud-àfrica, van tornar l’equilibri al marcador.

Tot i que el Canadà va reprendre el comandament gràcies a Kyra Christmas (2-3), Judith Forca i Bea Ortiz –màxima artillera del matx– van tancar el primer parcial per permetre que Espanya prengués la iniciativa (4-3), però el resultat va continuar sent molt més ajustat del que desitjaven Miki Oca i les seves noies. Fins i tot Anni Espar va fallar un penal.

Igualtat en el descans

El 6-5 en el descans era reflex de com li estava costant a Espanya, que sense brillar va fer valer el seu potencial més gran per acabar obrint buit al final del tercer parcial i el principi del quart amb dues dianes de Roser Tarragó i una altra de posterior de Maica García (11-7). Espanya havia encarrilat per fi el triomf. Ni tan sols dos gols seguits de les canadenques (11-9) podien fer-lo perillar. Bea Ortiz, amb certa fortuna, i Tarragó van evitar que es pogués arribar a l’últim minut amb alguna incertesa.

El següent examen per a l’equip de Miki Oca serà dimecres a les 12.50 h davant els Països Baixos, que es va estrenar en aquesta jornada a Tòquio amb una derrota contra Austràlia, que comparteix el liderat del grup A amb Espanya amb dues victòries. L’exigència segueix en augment.

14 - Espanya: Laura Ester, Anna Espar (2), Bea Ortiz (4), Clara Espar, Pili Peña, Roser Tarragó (3), Paula Leiton (2) –equip inicial–, Bach, Forca (1), Maica García (2), Irene González i Elena Ruiz.

10 - Canadà: Claire Wright, Emma Wright, Eggens (1), Lemay-Lavoie (3), Christmas (2), Paul, La Roche (2) –equip inicial–, McKee, Crevier (1), McKelvey (1), Sohi i Bekhazi.

Parcials: 4-3, 2-2, 3-2 i 5-3.