Natació olímpica

Mireia Belmonte, a la final dels 400 estils

La nedadora badalonina lluitarà aquest diumenge (4.12 hores) per les medalles a Tòquio

1

Mireia Belmonte no acostuma a defraudar com una de les grans estrelles de l’esport espanyol. I malgrat arribar a Tòquio 2021 amb certa incertesa i alguns dubtes, i sense estar en el seu millor moment de forma, la nedadora de Badalona ha aconseguit aquest dissabte l’accés a la final dels 400 metres estils amb el tercer millor temps en la seva sèrie i el quart entre les participants que han arribat a la final.

Ha realitzat una fantàstica cursa per guanyar el dret a lluitar per una nova medalla olímpica. Serà aquest diumenge a les 4.12 hores. S’ha convertit d’aquesta manera en la primera representant de la delegació espanyola en la natació que ha aconseguit l’accés a una final. Com a curiositat, des de Barcelona 1992 tots els abanderats espanyols o han aconseguit medalla o bé s’han convertit en finalistes en les seves diferents disciplines.

L’actual campiona olímpica de 200 papallona es va classificar amb un temps de 4:35.88 després d’acabar tercera en la tercera sèrie de classificació, en què hi havia totes les favorites. La nord-americana Emma Weyant va ser primera amb 4:33.55, seguida de la britànica Aimee Willmott, que va fer 4:35.28. Mireia va avantatjar l’hongaresa Katinka Hosszu, que va firmar 4:36.01.

Belmonte, entre els Jocs de Londres i de Tòquio, suma quatre medalles olímpiques. un or, dues plates i un bronze, per tant, aquesta matinada nedarà per aconseguir el seu cinquè metall.