Tòquio 2020

Els Jocs Olímpics arrenquen amb el Japó-Austràlia de softbol

  • És una de les noves modalitats d’aquest any, a més del beisbol, el surf, l’escalada esportiva, el karate i l’‘skate’

Els Jocs Olímpics arrenquen amb el Japó-Austràlia de softbol

REUTERS / Jorge Silva

1
Es llegeix en minuts
EFE

El programa esportiu dels Jocs Olímpics de Tòquio ha arrencat aquest dimecres amb un partit de softbol entre les seleccions femenines del Japó i Austràlia que es disputa a Fukushima. Tot i que la cerimònia d’inauguració dels Jocs tindrà lloc aquest divendres a l’Estadi Olímpic de Tòquio, el torneig de softbol, en el qual només competeixen equips femenins –els masculins ho fan en beisbol–, ha començat dos dies abans.

Notícies relacionades

El partit inaugural dels Jocs ha començat aquest dimecres a les 9 hores local (00.00 GMT) a l’estadi Azuma de Fukushima (al nord-est de Tòquio), una de les seus olímpiques situades fora de la capital nipona. El matx s’ha disputat a porta tancada, com està previst que succeeixi amb la majoria de les competicions dels Jocs de Tòquio a causa de la situació de la pandèmia, tot i que ha comptat a les grades amb la presència de la presidenta del comitè organitzador, Seiko Hashimoto, entre altres representants dels amfitrions.

El softbol i beisbol tornen a Tòquio al programa olímpic, del qual va formar part el 2008, i al qual també se sumen en aquesta ocasió quatre esports més: el karate, l’escalada, el surf i l’‘skate’. El partit inaugural dels Jocs de Tòquio té lloc setze mesos després que s’anunciés la decisió de posposar la cita olímpica un any amb motiu de la pandèmia.