La sentida abraçada entre Messi i Neymar, rivals però amics

• L’argentí, nomenat com el millor jugador del torneig, va mirar de consolar el seu excompany després de la derrota del Brasil

• Messi s’acomiada del campionat com el màxim golejador, amb quatre dianes, juntament amb el colombià Luis Díaz

EFE

1

Va ser una de les imatges de la nit. Dos rivals al camp, però al mateix temps dos amics que senten admiració l’un per l’altre després de coincidir durant quatre temporades al Barça. Leo Messi i Neymar van protagonitzar una sentida abraçada al final del partit. L’argentí va consolar l’amfitrió, trist per perdre una final en què el Brasil es va mostrar erràtic. Al contrari que l’Argentina, que va saber rendibilitzar la seva ocasió més clara amb el gol de Di María al minut 22, les postres definitives per decantar la balança al seu favor (1-0).

Neymar va recuperar el gran nivell de joc i desequilibri que el van portar temporades enrere a fer-se amb els millors futbolistes del món. Una bona actuació que, no obstant, acaba sense títol. Acaba la competició amb cinc assistències i dos gols que el deixen molt a prop del rècord històric de gols en partits oficials amb el combinat verd-i-groc de Pelé. Un total de 77 en va marcar el triple campió del món pels 68 de Neymar, encara amb 29 anys d’edat.

Per la seva banda, Messi es va consagrar amb quatre gols com a màxim canoner de la competició juntament amb el colombià Luis Díaz. A més, Messi va ser líder en assistències, amb cinc, després d’haver jugat tots els minuts dels set partits que ha d’afrontar cada selecció finalista, i va ser nomenat millor jugador del torneig.