ELS GALÀCTICS PARISENCS

Sergio Ramos, símbol d’un PSG aliè a la crisi

  • El xeic ha renovat Neymar, que continua sent el traspàs més car de la història, i té el límit d’aquest estiu amb els 60 pagats per Achraf Hakimi

  • Després del central andalús, Wijnaldum i Donnaruma, ara vol Pogba

Sergio Ramos, símbol d’un PSG aliè a la crisi

PSG

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’un any de rumors sobre si el capità del Barça acabaria a París o si l’estrella del PSG posaria rumb al Bernabéu, l’excapità del Madrid ha rubricat aquest dijous el seu fitxatge pel club parisenc. Sergio Ramos ja llueix finalment la mateixa samarreta que Mbappé, tot i que no compartiran el vestidor del Bernabéu, sinó el del Parc dels Prínceps. Els petrodòlars immunitzen el PSG de la pandèmia econòmica que sacseja molts grans clubs. Després de tirar de talonari per quedar-se amb el capità madridista, treure-li al Barça de les mans Georginio Wijnaldum, emportar-se la subhasta pel porter italià Gianluigi Donnarumma i deixar anar 60 milions (més 10 en variables) per Achraf Hakimi, el xeic Nasser al-Khelaïfi busca ara repatriar Pogba.

Al-Khelaïfi està disposat a tornar a tirar la casa per finestra per complir el seu somni de conquistar la Champions, després de la decepció de la passada temporada. No només per haver-se quedat sense Lliga i sense la corono europea, sinó per veure com Thomas Tuchel, l’home que va conduir el PSG a la final de Lisboa el 2020 i al qual el xeic va fer fora el desembre passat, no només repetia final sinó que la guanyava amb el Chelsea.

Ara espera que Ramos, que va aixecar quatre orelludes amb el Madrid, l’ajudi a portar-la a París. «El millor lloc per continuar somiant, el millor club per continuar guanyant. Lluitarem amb tot i per tot. Allez PSG», va tuitejar el central andalús, que fitxa per dos anys i cobrarà 10,5 milions nets per temporada després que l’oferta de Florentino Pérez caduqués. El somriure de Ramos aquest dijous en el vídeo i les fotos promocionals contrastava amb les llàgrimes en el seu comiat del Madrid, al qual va arribar amb 19 anys. Lesionat al segon semestre de la temporada, cosa que li va impedir també ser convocat per la selecció espanyola per a l’Eurocopa, Ramos ha dedicat les vacances a posar-se en forma.

El seu estat físic era un dels dubtes del PSG, a més de la seva edat (35 anys) i l’alta fitxa que reclamava. El cos tècnic parisenc, entre Leonardo, el director esportiu, i Mauricio Pochettino, l’entrenador, van advocar fermament pel seu fitxatge davant Nasser al-Khelaïfi, que l’estiu passat, precisament, es va desprendre del brasiler Thiago Silva per rejovenir la defensa.

Notícies relacionades

Mentre continua intentant convèncer Mbappé perquè renovi, com ja ha fet Neymar fins al 2026, el PSG ha enfilat al seu collar d’estrelles algunes de les joies més preuades del mercat: Wijnaldum i Donnarumma, que quedaven lliures, i Achraf Hakimi, el fitxatge més car d’aquest mercat (a l’espera que, després de l’Eurocopa, es faci oficial el de Jadon Sancho a l’United per 85 milions). Un mercat marcat per les propostes d’intercanvi de cromos i allunyat de xifres astronòmiques com els 222 milions que el PSG va pagar per Neymar, i que continua sent la compra més alta de la història.

Segons el diari ‘L’Équipe’, l’equip francès farà un nou intent aquest estiu per Pogba, el representant del qual, Mino Raiola, ja ha col·locat Donnaruma a París. Per aconseguir que canviï Manchester per París, a més de convèncer els ‘red devils’, el PSG hauria de deixar anar llast per complir el ‘fair play’ financer: a la rampa de sortida hi hauria Kehrer (que ja ha cedit el seu dorsal número 4 a Ramos), Areola, Diallo, Gueye, Paredes, Icardi, Kalimuendo, Sarabia i Rafinha. S’ha de recordar que el Barça es va reservar un 35% d’un traspàs d’aquest últim.

Temes:

Sergio Ramos