ENTREVISTA A ONDA CERO

Florentino Pérez: «No he llegit la carta de Zidane, no la va escriure ell»

  • El president del Madrid assegura que ho va passar malament veient el comiat de Ramos i creu que la mala sortida de Casillas es va deure a «una cosa infantil»

  • Enuig a l’Atlètic de Madrid per una al·lusió inapropiada al seu palmarès

Florentino Pérez: «No he llegit la carta de Zidane, no la va escriure ell»

Real Madrid

7
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Florentino Pérez assegura que no ha llegit la carta de comiat de Zinedine Zidane, tot i que creu, segons li han dit, que no la va escriure el ja extècnic del Reial Madrid. Així ho va explicar el president blanc a la matinada d’aquest divendres a ‘El transistor’, d’Onda Cero, on va assegurar que ho va passar malament veient el comiat de Sergio Ramos, va justificar la surrealista sortida que va tenir al seu dia Casillas («va ser una mica infantil») i fins i tot va tenir temps de fer una broma inapropiada sobre l’Atlètic que els seguidors matalassers li han fet pagar a les xarxes socials.

La marxa de Zizou

«Jo vaig lluitar perquè Zidane es quedés, però coneixent-lo, no em va sorprendre, era una de les possibilitats. Aquest any ha sigut molt dur i un entrenador que fa quatre rodes de premsa a la setmana acaba esgotat. És una ganga de l’ofici i ell es va cansar. Zidane és molt senzill: quan diu que se’n vol anar ja se n’ha anat», va relatar Florentino, retratat dies després de l’anunci de la seva marxa en una carta de comiat publicat a ‘As’ en la qual no sortia ben parat. «No he llegit la seva carta de comiat, ho juro pels meus nets. Em van dir que no era bona i el que va escriure aquesta carta m’han dit que no era ell».

Si en aquella carta quedava clar que a Zidane li van molestar les filtracions del club sobre la seva continuïtat, Florentino ha deixat tota la responsabilitat als periodistes. «A Zidane l’ha tractat bé la gent i una part de la premsa, una altra no. Però ell sap que la premsa és així», va deixar anar el president blanc a José Ramón de la Morena. «Notava que estava cansat però no de mi, de la premsa, dels mitjans. No hem fet una mala temporada perquè a les dues competicions [Lliga i Champions] hem quedat bé, tot i que no les hem guanyat. No ha sigut un any normal, no és per jutjar malament l’entrenador», ha valorat, abans d’afegir: «El conec des del 2001 i té totes les virtuts del món, l’estimo moltíssim i li desitjo el millor. Tindrà una vida professional esportiva important, té la il·lusió de ser seleccionador de França i segur que ho aconseguirà».

La negativa a Raúl

Sobre el seu successor (i predecessor), Carlo Ancelotti, obre «una nova etapa», segons Florentino. Ens vam informar dels que hi havia possibles i vam pensar que podia ser una bona solució. Uns entrenadors se’n van, d’altres venen». ¿Per què no va donar l’alternativa a Raúl González? «Té totes les condicions per ser entrenador del Reial Madrid però necessitàvem un canvi i es necessita algú amb més experiència potser que Raúl, que l’està agafant any a any. Amb seguretat serà un dels nostres homes per al futur».

També se’n van i venen jugadors. Sobre Sergio Ramos va assegurar que ho va passar malament veient el seu adeu. «Vaig passar una mala estona al seu comiat. Sergio l'estimo com un fill, el vaig portar el 2005. ¿Com no saber-te greu?». Va argumentar que l’absència a la compareixença es va deure que mai fa rodes de premsa amb els jugadors. «Tinc adoració per Sergio Ramos i no parlaré de raons. Ha passat aquí 16 anys, ha sigut una llegenda al Reial Madrid i amb això ens quedem tots els madridistes. Tot el que havíem de dir d’aquest tema ja s’ha dit, jo ho he dit i ho ha dit ell». I ell va dir que no sabia que l’oferta del Madrid tingués data de caducitat. «Li vam oferir un contracte, li vam dir que tenia un termini. I aquesta va ser la veritat. Ell pensava altres coses i la vida continua. Li anirà molt bé segur, això és casa seva i tornarà segur. És un tema acabat».

Carpetes obertes són les de Varane i Marcelo. «No hem parlat encara amb ell. Se n’ha anat a l’Eurocopa. Varane s’ha portat sempre molt bé, és un cavaller. Si vol anar-se’n ho dirà i si vol quedar-se, ho dirà», va assenyalar sobre el francès. També va tenir elogis per al brasiler: «Li queda un any de contracte. És el capità, s’ho ha guanyat, porta aquí molts anys. És difícil trobar un lateral esquerre com Marcelo. Al costat del seu antecessor, Roberto Carlos, crec que són els dos millors laterals esquerres de la història. El que ha fet ha sigut un espectacle».

El trist adeu de Casillas

Dels millors de la història va ser també Iker Casillas, però això no li va servir per tenir una bona sortida (una freda roda de premsa en solitari abans d’intentar arreglar-ho amb un altre acte l’endemà. »Casillas no se’n va anar bé. El vaig trucar a la nit, li vaig proposar fer-li un acte de comiat. Ho vam fer i va ser molt bonic, el que passa és que pels nervis potser el dia anterior no havia sigut molt encertat. Va ser una cosa infantil, i va entendre que la gent d’aquí ha d’acomiadar-se bé», va expressar Florentino.

El fitxatge de Mbappé

Però la veritable patata calenta al Madrid és Kylian Mbappé. Per més que el PSG asseguri que jugarà l’any que ve a París, ni el jugador renova ni l’afició blanca perd la il·lusió. I Florentino, sense passar-se de la ratlla per no incomodar Nasser Al-Khelaïfi, evoca la cada vegada més llunyana època dels galàctics, de ’zidanes i pavones’, per mantenir l’espurna. «Tothom sap quina és la meva política, que juguin aquí els millors. I aquesta barreja dels millors i els joves ens ha donat èxit. En això estem treballant. Aquest any estem en una etapa de renovació agreujada per la pandèmia», va explicar. «Tothom sap el que jo puc fer, confien en mi. He portat a Figo, a Zidane, a Ronaldo, a Beckham, a Cristiano... Vindran els que jo i ells creguin que són els millors, sempre que es pugui. Mbappé és un gran jugador. Però és una falta de respecte parlar de jugadors que no estan al Reial Madrid», va declarar.

Les obres del Bernabéu

El president del Madrid va explicar que les obres del Santiago Bernabéu «almenys el grandíssim», estaran llestes per a finals del 2022. «L’obra està concebuda perquè s’estigui treballant i alhora es pugui veure el partit», va aclarir el mandatari. «Els socis podran entrar. Hem de veure com és el sorteig, però està pensat perquè durant les obres es pugui veure futbol. En principi no tenim necessitat d’anar a jugar al Wanda Metropolitano», va afegir.

La burla a l’Atlètic

Notícies relacionades

Així que finalment el Madrid no necessitarà demanar el favor al seu rival ciutadà. Potser per això Florentino es va atrevir a fer una broma sobre el conjunt matalasser que no va sentar gens bé a l’afició blanc-i-vermella. «El Reial Madrid és un club acostumat a ser guanyat, no com d’altres. ¿Quantes lligues té l’Atlètic?», va dir per defensar la seva gestió, però burlant-se del palmarès d’un Atlètic que, sense tenir-hi art ni part, es va emportar un pal. Les xarxes socials li ho van fer pagar a Florentino de múltiples i variades maneres.

A propòsit de la Superlliga

Finalment, va insistir que els clubs anglesos van sortir «coaccionats» de la Superlliga. «Si els posen entre l’espasa i la paret i els diuen que no poden jugar la Champions, hi ha gent que és més dèbil». I va tornar a atiar la UEFA i el seu president: «Els organismes volen mantenir els seus privilegis i els aficionats del món no volen que els mantinguin. Nosaltres perdem 8.000 milions i Ceferin es puja el sou, hi ha alguna cosa que no funciona. ¿Per què no diem que hi ha gent que té privilegis i vol continuar mantenint-los mentre el futbol es mor?».