Nova etapa

El Madrid, a la recerca del pròxim Zidane

  • El Reial Madrid s’afanya a trobar un reemplaçament per a la banqueta, després de l’oficialitat de l’adeu de Zidane

  • El mercat dels blancs és molt reduït i ja no contempla Allegri, a punt de firmar amb la Juventus

  • Les opcions van des de l’oportunitat de Conte fins al somni de Pochettino, passant pel risc de Raúl González o Xabi Alonso

El Madrid, a la recerca del pròxim Zidane

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Totes les pistes assenyalaven que Zidane no seguiria l’any vinent a la banqueta del Reial Madrid i, amb la temporada acabada, la intensificació dels rumors només va ser el preludi de la notícia, que va saltar dimecres amb nocturnitat, abans de la confirmació d’aquest dijous amb un comunicat del club.

Ara s’obre una nova etapa i Florentino Pérez ha de trobar un entrenador per obrir un nou camí, el pròxim patró que ha de guiar el barco madridista per les turbulentes aigües que li esperen en el futur immediat. 

El francès marxa de la mà del final d’un projecte que amb ell ha arribat a les seves cotes més altes i a les portes d’un canvi de cicle que amenaça de devorar tot el que trobi. Ja es va demostrar, en el primer adeu com a tècnic del francès, que substituir-lo no és una tasca fàcil. El repte d’emprendre un canvi generacional en un club com el Madrid, que poques vegades tolera una temporada sense títols, ja s’ha carregat noms il·lustres. 

El nou adeu de Zidane, el tercer de la seva vida com a madridista, pot ser que fos el més esperat, sense anar més lluny per la seva actitud esquiva per confirmar que compliria l’any de contracte que li quedava en un Madrid amb poca feina avançada en la recerca d’un reemplaçament. 

Desembarcament d’Allegri a Torí

Les obligacions del club per confeccionar el nou equip comencen per decidir entre la terna de possibilitats que maneja per substituir el francès a la banqueta. El líder a la carrera de la rumorologia era un Allegri que, a la primera de canvi, ha caigut de les opcions per als blancs, a punt de tornar a la Juventus per substituir Pirlo i ocupar, de passada, una de les banquetes a les quals podia aspirar Zidane després de la seva sortida de Madrid. 

A canvi del toscà, un altre italià de prestigi internacional com Antonio Conte, un vell objecte de desig del Madrid acabat de desvincular de l’Inter després de ser campió a Itàlia per desavinences amb la directiva, ha entrat en escena amb força en la baralla per fer oposició a la candidatura continuista que encapçala Raúl González. 

L’entrenador de la Castella ve sent el favorit per una afició que, amb l’èxit recent del model Zidane, assumeix sense miraments els riscos d’apostar per una figura novella i inexperta. A més, el mite del madridisme tampoc sembla entusiasmat amb la idea de fer el salt al primer equip blanc en una època de canvis, sense estrelles assentades i amb decisions tan importants com doloroses per prendre. 

D’altra banda, a Raúl li ha sorgit, almenys entre el soroll mediàtic i l’interès de l’afició, un rival de la seva corda: Xabi Alonso. El basc és un altre ex del Madrid que acaba de començar a fer carrera a les banquetes i que aquest any ha ascendit a Segona Divisió amb el filial de la Reial Societat. 

Notícies relacionades

L’altra alternativa és una opció més desitjada que realitzable al club a la pràctica. El nom és el d’un Mauricio Pochettino que sempre ha estat entre els favorits del Madrid, però que continua vinculat al París Saint-Germain, pee la qual cosa tot depèn que el club francès decideixi prescindir dels seus serveis després de tan sols uns mesos al càrrec. 

Entre les obligacions del pròxim entrenador del Madrid, a més de rebre Alaba com a primer fitxatge, hi haurà resoldre les no renovacions de Ramos i Lucas Vázquez, afrontar la possible venda de Varane o prendre decisions respecte als atacants, des de Hazard fins a Vinicius, per perfilar una nova era per estrenar el nou estadi Santiago Bernabéu.