FINAL DE LA TEMPORADA BLANCA

El futur del Reial Madrid, pendent de Zidane

  • La planificació de l’equip blanc per a la temporada vinent depèn de la continuïtat del tècnic francès

  • El club encara ha de prendre decisions com la no-renovació de Sergio Ramos o la venda de Varane

  • La plantilla ha arribat exhausta al final de l’any i es revela necessari un relleu generacional de les estrelles

El futur del Reial Madrid, pendent de Zidane

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Zidane va emplaçar, una vegada i una altra, la resolució dels dubtes sobre el seu futur al final de la temporada, però acabada la Lliga, sense títol a celebrar, el francès va tornar a contestar en la seva línia: ni sí, ni no, ni al contrari, va venir a dir. 

Entre el respecte reverencial que professa el tècnic francès cap a uns futbolistes que s’enfronten a una sortida indecorosa, o a un reciclatge a través de la banqueta dissonant amb les seves carreres, i la seva actitud reticent a declarar el seu desig de seguir al Reial Madrid, tot porta a pensar que la sortida de Zidane és pròxima, però el pas ha de ser immediat perquè les decisions sobre la temporada vinent estan per decidir, des de la no-renovació de Ramos fins a la venda de Varane, a més d’algun fitxatge. 

Però de moment no hi ha res. La notícia de l’endemà d’acabar la Lliga va ser que no hi va haver novetats, ni oficialment, ni de portes cap a dins, on sembla que el tècnic encara no ha comunicat el seu esdevenir al vestidor. 

L’entrenador francès, buscat des de la Juventus fins a la selecció francesa (després de l’Eurocopa), té contracte amb el Reial Madrid fins a 2022, però la setmana que ve esperen reunions amb Florentino Pérez per dilucidar el pròxim projecte, una vegada que la plantilla ha mostrat clars símptomes d’esgotament generalitzat. El president madridista ha anat movent fils, però sense entrenador definit no farà cap pas. 

Canvi de cicle

Tot i que aquest any l’equip blanc ha arribat a unes semifinals europees del tot inesperades i ha mantingut opcions de títol a la Lliga fins a l’última jornada, l’equip de Zidane ha acabat la temporada exhaust, amb la sensació que arriba amb les idees, però sense les cames, desconcertat l’ocàs d’una generació que se’n va sense haver pogut reverdir, al final, vells llorers. 

El primer nom és el de Sergio Ramos, que continua sense renovar als seus 35 anys, ara que li falta poc més d’un mes perquè li expiri el contracte. S’han perpetuat, durant gairebé tota la temporada, les informacions contradictòries filtrades des del club i des del jugador: els primers asseguren que el capità no accepta l’oferta a la baixa que té i des de l’altre costat es contesta amb vehemència que no hi ha oferta i que és el club qui no vol que segueixi el central. Un altre que no ha renovat és Lucas Vázquez, lesionat després de ser transcendental per a Zidane en la temporada. 

Notícies relacionades

A més de la venda de Varane, per desig del jugador i la gairebé telegrafiada arribada de David Alaba, s’esperen més sortides. 

Marcelo va entrar a la segona part davant el Vila-real per sumar el seu partit 528 amb el Madrid, un més que Roberto Carlos, en el que sembla un comiat. El seu cas és similar al d’Isco: jugadors que el Madrid vol treure de la plantilla, tot i que sigui a costa d’assumir part dels seus salaris, com ja va fer amb Bale el curs passat. El gal·lès ha de tornar a la disciplina madridista, ja es dilucidarà si com un problema o com una solució, i del primer factor del qual depèn és de l’entrenador que ocupi la banqueta.