L’ÚLTIMA JORNADA

L’Atlètic i el Madrid es disputen una Lliga amb misteri fins al final

  • L’equip de Simeone depèn de si mateix, si guanya a Valladolid serà campió

  • Els blancs estan obligats a guanyar contra el Vila-real i esperar l'error atlètic

  • Si els blanc-i-vermells no guanyen, un triomf dels de Zidane li donarà el títol al Madrid

  • «És una final i ens hi deixarem la vida. M’ocupa que el meu equip respongui com ha estat fent-ho», diu Simeone

  • «El balanç de la temporada és molt bo, aquest diumenge veurem si és un 10, o un 9 i mig», analitza Zidane

L’Atlètic i el Madrid es disputen una Lliga amb misteri fins al final

Efe

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

La Lliga 20-21 serà recordada pels llibres d’història com la Lliga del coronavirus, però havent suportat la falta de públic i altres vicissituds pandèmiques, ha tornat a ser l’emoció la que s’imposa amb un desenllaç de lliga a un dia, amb aquesta facilitat innata del futbol de generar moments concrets de tensió màxima, amb una doble final que es juga a dos camps alhora. A la celebració tornarà a ser l’any de la pandèmia, amb Neptuno i Cibeles preparades per evitar aglomeracions.

Tot i que l’Atlètic va arribar a disfrutar d’un avantatge per sobre de la desena de punts, però els somnis de títol arriben a la primavera i la Lliga es decidirà a l’última jornada, amb el Madrid com a candidat a sorprendre. Serà un d’aquells dies amb partits simultanis que s’han de seguir per la ràdio, amb aroma a futbol vell, i que fan aflorar les emocions com mai abans a les 37 jornades precedents.

Guanyar o guanyar

Si l’equip de Simeone guanya a Valladolid, serà campió. Però tot el que no sigui sumar tres punts el deixa a expenses dels de Zidane. Al Madrid no li queda cap altra opcio que guanyar contra el Vila-real i esperar un d’aquests desenllaços contra una lògica, la mateixa que empeny que l’Atlètic sigui campió amb una victòria sense massa sobresalts. 

Aquesta idea se sustenta en un Atlètic que sembla estar més còmode al fang, quan la baralla és a curta distància, quan no es pot fallar, quan un error et condemna. Aquí ha demostrat Simeone treure el millor del seu equip: «És una final i ens hi deixarem la vida. En un partit tot és possible, però m’ocupa que el meu equip respongui com ha estat fent-ho», va dir a la prèvia el tècnic argentí, que repetirà equip excepte el sancionat Savic, tot i que Lodi i Trippier arriben tocats. 

També que juga contra un Valladolid que ve de ser golejat i que arriba al límit del descens matemàtic, obligat a guanyar per explotar la seva gairebé remota opció de salvació. 

Alineacions probables:

L’altre partit per decidir un títol de lliga, entre comentaris públics dels dos bàndols sobre els àrbitres i el VAR, serà entre el Madrid i un Vila-real que dimecres juga la final de l’Europa League contra el Manchester United. Tot i així, el tema més comentat continua sent la renovació del tècnic. 

El futur de Zidane

Notícies relacionades

L’entrenador francès es va mostrar relaxat abans de l’última gran cita, fins i tot satisfet amb l’aconseguit: «El balanç de la temporada és molt bo, veurem si és un 10, o un 9 i mig», va dir. Però el cert és que pot ser el seu últim partit al Madrid i continua extremadament esquiu a l’hora de parlar del seu futur: «No és el moment de parlar del que faré jo o el que farà el club. No perdrem el temps. El més important no soc jo, és l’equip i el que volem aconseguir», va rebatre a diverses respostes. «Estimo molt els meus jugadors, ells m’han salvat al camp i sempre els estaré molt agraït», va afegir després.

També pot ser l’últim partit d’un Sergio Ramos citat, al contrari que Eden Hazard: «Alguna cosa té, poca cosa, però si no entrena és perquè li passa alguna cosa i no hi serà», va confirmar Zidane després de la convocatòria de Bèlgica per a l’Eurocopa.

Alineacions probables: