COPA LIBERTADORES

El River Plate no té porters per a un partit de la Libertadores i ubicarà un migcampista

L’equip argentí té 20 dels seus 30 jugadors amb Covid i els organismes oficials no li permeten recórrer a un porter juvenil, així que col·locarà el lesionat Enzo Pérez sota pals

El River Plate no té porters per a un partit de la Libertadores i ubicarà un migcampista
2
Es llegeix en minuts

Als 35 anys, l’argentí Enzo Pérez es pot considerar un futbolista més que realitzat en l’àmbit esportiu: ha disputat una final de la Copa del Món davant Alemanya, el 2014. També va vestir la samarreta del València i, amb Estudiantes de La Plata, va lluitar el 2009 fins a l’últim minut davant el Barcelona aquella copa mundial de clubs que Leo Messi va definir amb un gol de pit. Juga al River Plate i va guanyar la Copa Libertadores davant el Boca Juniors a la insòlita final disputada a Madrid.

El que mai havia imaginat és que, cap al final de la seva reeixida carrera, hauria d’ocupar el lloc de porter. La pandèmia ha deixat l’equip sense jugadors en aquest lloc i, tot i que Pérez arrossega una distensió a l’isquiotibial dret, l’entrenador Marcelo Gallardo ha decidit que la nit d’aquest dimecres el jugador s’ubiqui a sota dels tres pals davant l’Independiente Santa Fe, de Colòmbia, en el partit que han de disputar per la fase de grups de la Copa Libertadores d’Amèrica.

La polèmica federació sud-americana (Conmebol) li va negar al River Plate substituir amb juvenils els porters de l’equip professional. «Una situació surrealista», va dir el diari La Nación, i va recordar que fa 112 anys, durant un partit de la lliga local, aleshores amateur, l’equip de la banda vermella va enfrontar una situació similar durant un partit que guanyava per golejada a l’Argentino de Quilmes.

Un equip delmat per la Covid-19

El rebuig de la Conmebol al reclam del River Plate va suposar un inesperat revés afegit per a Gallardo, el planter del qual està delmat per la Covid-19: en aquests moments 20 dels 30 jugadors estan contagiats. Els casos positius arriben a 31 si s’inclou part del cos tècnic, la seguretat del club i altres empleats. La majoria dels casos són lleus.

Notícies relacionades

El duel pel Grup D de la Copa Libertadores serà assumit amb 12 futbolistes, dos dels quals estan lesionats. Les normes vigents porten el River a una situació extrema: si compta amb almenys set jugadors disponibles, ha de jugar el partit. En cas contrari, queda eliminat automàticament, rep una important multa econòmica i s’exposa a severes sancions de la Conmebol.

«Estem sorpresos. Mai hauríem imaginat una decisió d’aquest tipus. Vam fer una presentació sobre per què considerem que es pot canviar un porter, hi ha un article que ho preveu, i una malaltia és una lesió greu», va protestar el president del River, Rodolfo D’Onofrio. «Quan els quatre porters professionals tenen el virus és una lesió greu, perquè així considerem una malaltia. No l’hi he d’explicar-li als qui prenen aquesta decisió. «No demanem un favor, diem que ens correspon». Però la federació no va acceptar la sol·licitud. «Jugarem amb tots els desavantatges que tenim», va lamentar D’Onofrio.