• La ‘Vecchia Signora’ derrota el campió amb un gol al minut 88 i jugant amb 10 en un partit amb tres penals i molta polèmica

• Milan i Nàpols continuen tenint a la seva mà la classificació, però no es decidirà fins a l’última jornada

2
José María Expósito

La Juventus ha salvat el primer ‘match-ball’ per la Champions. A l’espera de les possibles represàlies de la UEFA per la Superlliga, la ‘Vecchia Signora’ s’ha complicat en aquest final de temporada la classificació per mèrits esportius per a la màxima competició continental, i aquest dissabte ha esquivat la tragèdia (o potser l’ha ajornat) al derrotar in extremis l’Inter (2-3), ja campió de l’‘Scudetto’, el que li permetrà arribar a l’última jornada lluitant per acabar entre els quatre primers.

Una punxada de la Juve hauria permès aquest diumenge a Nàpols i Milan quedar-se, si guanyaven els seus partits, amb les dues últimes places de Champions sense esperar a l’última jornada (l’altra la té assegurada l’Atalanta). I ha estat molt a prop de consumar-se l’ensopegada al ’Derbi d’Itàlia’ dels ‘bianconeri’, que han anotat el gol de la victòria de penal al minut 88, ja sense Cristiano Ronaldo sobre el camp.

Festival de penals

El davanter portuguès va llançar un penal als 24 minuts que Handanovic va detenir, però el rebuig el va caçar el mateix Cristiano per anotar el seu 29è gol del curs a la Serie A. Lukaku va igualar també des dels 11 metres (una discutida trepitjada de De Ligt a Lautaro), posant la soga al coll al seu rival. Cuadrado va donar oxigen a la Juve a l’afegit de la primera meitat amb el 2-1, però l’expulsió de Betancur (segona groga molt protestada per Andrea Pirlo) poc després de començar la segona part va posar costa amunt la missió de la Juve.

Sorprenentment, Pirlo va donar entrada a Morata per Cristiano, que va veure des de la grada com l’Inter tornava a empatar, de nou amb polèmica. Un forcejament entre Chiellini i Lukaku va acabar amb la pilota a la xarxa empès pel defesa italià, però el col·legiat va assenyalar falta del davanter. No obstant, el VAR li va permetre esmenar l’error, donar per vàlid l’autogol i col·locar de nou la Juve al caire de l’abisme.

Tot per a l’última jornada

Però el partit no havia acabat ni els penals tampoc. Perisic va enderrocar Cuadrado a l’àrea i el mateix jugador colombià va anotar el gol de la victòria, abans de rebre una dura entrada de Brozovic que li va costar la segona groga. La Juventus dorm en zona Champions (4a amb 75 punts). El Milan (3r amb 75) rep demà el Càller, mentre el Nàpols (5è amb 73) visita la Fiorentina. Un dels tres es quedarà la setmana que ve sense bitllet a la Champions.