ESPANYOL 3 – 0 MÀLAGA

Un Espanyol llançat es posa a un triomf de Primera

  • Els blanc-i-blaus tomben sense aparent esforç el Màlaga (3-0) i tornaran matemàticament a Primera el pròxim dissabte si guanyen a Saragossa

Un Espanyol llançat es posa a un triomf de Primera
3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Latornada de l’Espanyol a Primera és pràcticament un fet a falta de cinc jornades per al final. L’equip blanc-i-blau ha aprofitat a l’RCDE Stadium la punxada de l’Almeria de dissabte i amb la seva victòria aquest diumenge sobre el Màlaga (3-0) es queda a un sol triomf de tornar matemàticament a l’elit, de la qual es va acomiadar formalment el 8 de juliol amb una derrota al Camp Nou, ja sense públic a les grades. El pròxim dissabte, just 10 mesos després, el calvari pot donar-se per liquidat si l’Espanyol és capaç de guanyar a La Romareda (18.15 hores).

Pot ser que quan el 9 de maig decaigui l’estat d’alarma, els aficionats periquitos sentin que acaben de despertar d’un malson, que aquesta penitència a Segona va ser una cosa irreal, inexistent. Sens dubte, haver passat el mal tràngol sense públic a les grades deu haver fet més suportable el disgust.

De la fatídica temporada passada, consumada amb el descens al camp del gran rival, s’ha reposat l’Espanyol amb una eficàcia admirable a base de partits com el d’aquest diumenge. El Màlaga no ha sigut gaire pitjor que el conjunt català, però els blanc-i-blaus s’han especialitzat a guanyar. D’una manera o una altra. Amb un contraatac i un córner en va tenir prou el líder de Segona per encarrilar els tres punts ja a la primera meitat, pràcticament sense patir, malgrat que el seu rival se’n va anar de Cornellà amb la sensació de no haver fet un mal partit.

Mans de RDT

Al quart d’hora l’Espanyol va encarrilar la victòria amb un contraatac que el VAR va haver d’anul·lar per unes clares mans de Raúl de Tomás que inexplicablement van quedar impunes. El davanter va embossar una pilota tocant-la amb els dos mans abans d’obrir a l’esquerra, on un Puado en ratxa va cavalcar la banda fins a veure RDT sol a la frontal. El ‘pitxitxi’ periquito no va fallar i amb un cop amb la dreta va batre Dani Barrio.

Aquesta efectivitat la va trobar a faltar el Màlaga en un mà a mà de Caye Quintana amb Diego López. El porter se li va fer gegant al davanter, que va dubtar i va desaprofitar una clara oportunitat, fruit d’un mal rebuig de la defensa local.

Puado, en ratxa

I com a càstig, el Màlaga va encaixar el segon en un córner servit magistralment per Embarba. Durant el vol de la pilota ja s’intuïa que seria la 14a assistència del centrecampista, aquesta vegada aprofitada amb un gran cop de cap per Puado, que continua quallant una gran temporada (11 gols i 8 assistències).

El rumb del partit va poder canviar cap al descans, primer en una gran parada de Diego López a un xut ras d’Escassi i després en una clara demolició d’Embarba pràcticament sobre la línia de l’àrea. Fins i tot va saltar la calç de la línia a l’acció, però el col·legiat va entendre que el contacte va ser previ i el VAR no el va contradir.

Notícies relacionades

El Màlaga va continuar intentant-ho en la segona meitat, però aquest Espanyol és un equip difícil d’abordar amb vent a favor. El pas dels minuts va anar minant la fe i les forces malaguistes, situació que va aprofitar l’Espanyol per anar apoderant-se de la pilota i fins i tot gaudir de les millors ocasions. Fruit d’aquest domini va arribar el 3-0 en una gran acció de Puado, que va acaba des de la dreta perquè Raúl de Tomás, malgrat una puntada de Wu Lei que li va obrir una bretxa, anotés la seva 22a diana del curs (una més que el de l’Sporting Djurdjevic).

Contra La Romareda

Els de Vicente Moreno ja tenen la feina fet i només queda posar la rúbrica. Segellar l’ascens en un estadi de Primera com La Romareda seria un bonic colofó, i un indicatiu del mèrit i la importància d’escapar ràpid de la Segona. El Saragossa fa vuit anys que ho intenta.n