SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS

El Madrid, davant l’hora de la veritat a Europa davant el Chelsea

  • Zidane compta amb Kroos recuperat per disposar al seu centre del camp titular l’onze inicial

  • La lluita per la Lliga manté els blancs extenuats físicament per rebre els anglesos

  • Hazard, que va tornar a jugar el cap de setmana després d’una altra lesió, s’enfronta al seu antic equip

El Madrid, davant l’hora de la veritat a Europa davant el Chelsea
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

No és el Reial Madrid un equip molt fiable o que aixequi passions a cada partit, tampoc seria just exigir aquest rendiment a Zidane amb els elements que té, però el francès ha mantingut l’equip blanc amb vida a la Lliga i en la Champions fins al mes de maig. Ja és meritori per si mateix, però res queda més que els trofeus a les vitrines, i aquest dimarts davant el Chelsea arriba l’hora de la veritat per al Madrid: l’anada de les semifinals de la Champions League, el moment en què queda revelat el sostre de cada un.

Després d’haver patit per superar la primera fase del torneig, i amb més reivindicacions a la sala de premsa que mai mentre eren apressats per les crítiques, el Madrid està a una eliminatòria d’una altra final de Champions, amb la mateixa generació que en va guanyar tres i que semblava ja obsoleta, almenys sense Zidane a la banqueta. Per l’altre costat de l’equip hi ha les campanetes, amb el duel de dimecres entre el Manchester City de Guardiola i el París Saint Germain de Neymar o Mbappé. El tècnic del Madrid, en una prèvia marcada per vagues rumors de represàlies de la UEFA per l’intent d’escissió de la Superlliga amb coaccions a l’àrbitre del partit, no va entrar en el joc, inamovible en el seu discurs elogiador del treball: «L’àrbitre farà la seva feina, només m’interessa el que puguem fer nosaltres. Si pensem que el que està passant ens perjudicarà, la liem», va analitzar el francès. «No és el moment de parlar de la Superlliga», va haver de justificar fins a tres vegades. 

La tornada de Kroos i l’esperança de Hazard

Apressat per les absències, entre els descansos necessaris dels seus jugadors i l’extenuació general en la temporada de la pandèmia, Zidane ha anat donant alguns descansos que li permeten tenir per rebre el Chelsea amb el seu centre del camp titular. Torna Kroos, directe a l’onze titular després de reposar dos partits per pal·liar les molèsties que l’estaven minvant.

Tot i que la mesura li ha costat punts en la baralla per la Lliga, està clar que la majoria d’il·lusions del madridisme estan posades en la competició europea i Zidane vol acontentar el seu públic, tot i que corri el risc d’acabar sense res. Benzema encapçalarà l’atac després d’haver descansat davant el Getafe, a l’espera d’una aparició miraculosa de Hazard per trobar el moment de manera que està buscant des de fa gairebé dos anys. 

Notícies relacionades

El belga, després d’una altra aturada per una lesió, va tornar a jugar el cap de setmana, tot just uns minuts, i arriba acabat de recuperar per enfrontar-se al seu antic equip, amb el qual va arribar al millor nivell de la seva carrera. «Va estar molt bé l’altre dia, no va sentir res dels seus problemes. Ara a tirar» va dir Zidane. Això sí, Mendy segueix de baixa, amb Ramos, Lucas Vázquez i Fede Valverde, que aspira a arribar al partit de tornada si es recupera sense problemes de la seva absència per coronavirus. 

Davant un Chelsea més destacat per la seva infal·lible defensa que per un atac alegre, a Zidane no li serveixen les estratègies de rondes passades i ha de presentar una cosa nova si vol fer-li mal a l’equip de Tuchel

Alineacions probables: