BÀSQUET

Malestar a l’Eurolliga pel repartiment d’ingressos

  • Set equips es van reunir a Atenes per compartir el seu malestar amb Bertomeu

  • El Barça és el que més diners ha ingressat amb el nou sistema

Malestar a l’Eurolliga pel repartiment d’ingressos
1
Es llegeix en minuts

La davallada d’ingressos provocada per la Covid genera tensions econòmiques a tots els equips de l’Eurolliga. Set d’ells (Maccabi, Olympiacos, Panathinaikos, Zalgiris, CSKA, Efes i Armani Milan) es van reunir diumenge passat a Atenes per posar en comú el malestar amb els ingressos que perceben i el repartiment dels mateixos. Dels 11 clubs amb llicència A només faltaven el Fenerbahce i els tres espanyols (Barça, Madrid i Baskonia).

Notícies relacionades

Aquesta temporada l’Eurolliga va decidir canviar el sistema del repartiment d’ingressos, augmentant els vinculats als drets televisius (market pool), que han augmentat d’un 54% a un 79%, en detriment del percentatge vinculat als resultats esportius (21%). El Barça, que ha acabat líder de la fase regular, és el que més s’embossarà (1,5 milions), gairebé el doble que el CSKA (850.000) i gairebé el triple que el Madrid (550.000).

Els clubs crítics amb la gestió de Jordi Bertomeu al capdavant de l’Eurolliga es mostren descontents no només amb el sistema de repartiment sinó també amb els diners que distribueix la competició entre els seus membres (37 milions).

Temes:

Eurolliga