ESTRELLA EN EL PUNT DE MIRA

Les apostes posen en risc de sanció Ibrahimovic

  • El diari ‘Aftonbladet’ assenyala que el davanter suec hauria violat el codi ètic de la FIFA al ser copropietari d’una empresa d’apostes.

  • Aquesta norma ja va frustrar el seu somni de disputar el Mundial del 2018

Les apostes posen en risc de sanció Ibrahimovic
1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les apostes esportives, que ja van esquitxar les carreres de mites com Michael Jordan i Nikola Karabatic, tornen a posar en un compromís una estrella de l’esport. El diari ‘Aftonbladet’ assenyala queZlatan Ibrahimovic hauria violat el codi ètic de la FIFA al ser copropietari d’una empresa d’apostes. La FIFA i la UEFA no permeten que els futbolistes que participen en les seves competicions tinguin interessos econòmics en apostes, per la qual cosa Ibra hauria trencat la normativa dels dos organismes al disputar l’Europa League amb el Milan i les eliminatòries de classificació per al Mundial amb Suècia. 

Als 39 anys, l’incombustible golejador té un 10% de Bethard, segons va confirmar a ‘Aftonbladet’ des de la companyia d’apostes amb seu a Malta, així que, segons el rotatiu, s’arriscaria a una sanció que podria anar des d’«una multa milionària i, en el pitjor dels casos, una suspensió de fins a tres anys».

Notícies relacionades

Segons destaca el diari escandinau, la Federació Sueca de Futbol era conscient del problema fa ja tres anys, quan Ibra va deixar Europa i va posar rumb a Los Angeles per jugar amb els Galaxy. Després d’haver-se retirat de la seva selecció el 2016, l’exblaugrana volia disputar el Mundial de Rússia-2018. «La FIFA no pot evitar que jo sigui al Mundial. Si hi vull ser, allà seré», va sentenciar llavors Ibra, que finalment no va ser convocat pel seleccionador Jan Andersson.

«D’acord amb les regulacions i el codi d’ètica de la FIFA, cap jugador pot posseir, directament o indirectament, accions en companyies d’apostes. M’atinc als fets i només puc donar compte del que s’aplica a totes les nacions i jugadors que participaran a la Copa del Món», va comentar el 2018 el secretari general de la Federació sueca, Håkan Sjöstrand. Consultat ara de nou pel rotatiu després que Ibra tornés fa un mes entre llàgrimes a la selecció per disputar les eliminatòries mundialistes, Sjöstrand va evitar parlar del risc de sanció. «No especulo amb possibles sancions, però, per descomptat, continuo pressionant perquè s’aclareixi el reglament de la FIFA, ja que, francament, hi ha molta ambigüitat en com ha d’interpretar-se».