Golf

Matsuyama, un nou heroi per al Japó

El golfista de 29 anys fa història amb la seva victòria en el Masters i el seu nom emergeix com a candidat per encendre el peveter en els Jocs

«No puc imaginar com serà, però quina emoció i honor serà per a mi portar la jaqueta verda al Japó», assegura després de la seva victòria

Matsuyama, un nou heroi per al Japó
3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Hideki Matsuyama era fins ara un esportista de cert prestigi al Japó. Però amb la seva victòria en el Masters d’Augusta aquest diumenge, quan s’ha convertit en el primer golfista japonès i el segon asiàtic a vestir-se amb la jaqueta verda de campió, ha esdevingut el nou heroi del país, a l’altura de Naomi Osaka, la gran sensació del tennis femení.

Fins i tot el primer ministre japonès, Yoshihide Suga, va valorar la seva actuació com a «veritablement meravellosa» i a veure’l com un èxit en temps de pandèmia i el nom de Matsuyama corre ja de boca en boca com a candidat per encendre el peveter en els Jocs Olímpics que començaran el 23 de juliol a Tòquio.

«Seria tot un honor», va explicar Matsuyama, de 29 anys, quan li van preguntar per aquesta possibilitat. «Tinc moltes ganes que arribin els Jocs i si soc a l’equip, i sembla que hi seré, faré tot el possible per representar al meu país, i espero jugar bé», va valorar el nou, emocionat davant la seva tornada a casa. «No puc imaginar com serà, però quina emoció i honor serà per a mi portar la jaqueta verda al Japó. Em fa molta il·lusió».

El nou ‘mestre’

Matsuyama va fer història a Augusta, una cosa que al seu dia van perseguir sense èxit alguns dels seus compatriotes com Jumbo Ozaki i Tommy Nakajima, noms importants en un país on el golf és molt popular i que presumeix de ser el tercer amb més camps del món. El nou ‘mestre’ del golf va iniciar l’última volta amb quatre cops d’avantatge i es va acabar imposant amb un total de 10 sota el par. Jon Rahm, que es va acomiadar en gran (66 cops) va ser cinquè empatat, mentre José María Olazábal, als seus 55 anys, va acabar al lloc 50.

«Vaig estar nerviós des de l’inici fins al final», va reconèixer Matsuyama abans de rebre la jaqueta verda de mans de Dustin Johnson, guanyador de l’edició del 2020, disputada el novembre passat. «Tant de bo sigui un pioner per a molts altres japonesos que segueixin els meus passos. Mentrestant, intentaré guanyar més vegades», va remarcar.

Admirador de Tiger Woods, Matsuyama reconeix, no obstant, que van ser les estrelles japoneses del beisbol els que van tenir un impacte més gran en la seva joventut. «Les persones que admirava eren principalment jugadors de beisbol, Yu Darvish, Shohei Ohtani, Kenta Maeda», va explicar. «Quant al golf, no tant. Espero que ara d’altres s’inspirin pel que ha passat avui aquí i segueixin els meus passos», va confiar.

Un bon palmarès

Notícies relacionades

Matsuyama no és cap desconegut. Ja va ser el millor amateur del torneig el 2011, a més de cinquè absolut el 2015 i setè el 2016. Encara més a prop de guanyar un torneig del Grand Slam va estar en l’Open dels EUA del 2017, quan va ser segon. En total, acumulava set ‘top ten’ en grans cites fins aquesta.

«Vaig arribar a Augusta amb poques o cap expectativa, però a mesura que avançava la setmana, mentre practicava, especialment dimecres, vaig tornar a sentir alguna cosa», va dir. «Vaig trobar alguna cosa en el meu swing. I quan això passa, la confiança torna. I així vaig començar el torneig amb molta confiança» explica la nova estrella, seguida pels mitjans de comunicació japonesos allà on juga, que es va negar a proclamar-se com el millor jugador del seu país. «No puc dir que sigui el més gran. No obstant, soc el primer a guanyar un gran, aquest llistó l’he posat».