Campionat d’Espanya de natació

Sabadell, segona cita de la natació per a classificar-se per a Tòquio

Sabadell, segona cita de la natació per a classificar-se per a Tòquio
1
Es llegeix en minuts

La piscina del CN Sabadell acull a partir d’aquest dimecres fins al diumenge 28 de març el Campionat d’Espanya Open de natació, en el qual els nedadors tenen la segona oportunitat per aconseguir les marques mínimes per acudir als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu.

Ja hi ha cinc nedadors que tenen assegurat el seu passaport per als Jocs. Es tracta de Jessica Vall, Africa Zamorano, Nicolás García, Hugo González i Mireia Belmonte. Precisament la baixa de la campiona olímpica, Belmonte, que continua recuperant-se d’una tendinitis, és l’absència més significativa del torneig, igual com la de González.

Tres nedadors més –Marina García, Jimena Pérez i Joan Lluís Pons– hauran de ratificar la marca aconseguida el passat mes de desembre al Campionat d’Espanya de Castelló per cumplimentar el bitllet per al Japó.

Mig miler de participants

En total, seran 503 els nedadors (258 homes i 245 dones) de 136 clubs els que participin durant els cinc dies de competició. Alhora es disputarà el Campionat d’Espanya júnior.

La primera jornada començarà aquest dimecres, a partir de les 9:30 hores amb les sèries de classificació de 100 lliure, 50 papallona i 100 esquena en categoria masculina i femenina. A més de les sèries lentes de 1.500 lliures masculí i 800 lliures femení.

Notícies relacionades

A la tarda es disputaran les finals, a partir de les 17:30 hores, amb les sèries ràpides dels 800 i 1.500. Així mateix, els guanyadors de les proves individuals es classificaran per als Campionats d’Europa de Budapest.

La presentació oficial del torneig es va fer aquest dimarts a la piscina de Can Llong amb la presència de quatre dels nedadors del CN Sabadell: Cata Corró, Marina García, Alex Castejón i Alex Ramos. A més del president de la Federació Espanyola, Fernando Carpena, el president del CN Sabadell, Claudi Martí, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.