Segons el xèrif del comtat

Tiger Woods no s’enfrontarà a càrrecs per l’accident que va patir a Los Angeles

  • El xèrif Villanueva assegura que no hi havia «evidència» d’alcohol o drogues i que investigaran a quina velocitat anava

Tiger Woods no s’enfrontarà a càrrecs per l’accident que va patir a Los Angeles
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El golfista Tiger Woods no s’enfrontarà a càrrecs penals relacionats amb l’accident que va patir dimarts i que el va deixar hospitalitzat amb múltiples fractures a la cama, va anunciar aquest dimecres el xèrif del comtat de Los Angeles, Alex Villanueva. «Això va ser el que va ser: purament un accident. No hi havia evidència de cap impediment. Estava lúcid, sense olor d’alcohol, sense evidència de cap medicament, narcòtic o alguna cosa per l’estil que s’estigués qüestionant», va dir Villanueva en una videoconferència amb periodistes.

Malgrat aquesta conclusió, els investigadors sí que repassaran el contingut de la caixa negra del cotxe que conduïa Woods per obtenir informació sobre la velocitat a la qual anava.

En una roda de premsa aquest dimarts, Villanueva va dir que el vehicle viatjava a una «velocitat relativament més alta del normal» per un pendent costerut i costa avall, tot i que la investigació sobre aquest succés encara està en curs. «Anava a una velocitat relativament més alta de la normal. A causa que és costa avall, s’inclina i també fa corbes, aquesta àrea té una alta freqüència d’accidents. No és infreqüent», va indicar llavors Villanueva.

D’altra banda, els investigadors desconeixen si Woods estava distret amb el telèfon mòbil en el moment de l’impacte, tot i que van assegurar que ho esbrinaran gràcies als registres del seu dispositiu.

Després de l’accident a primera hora de dimarts, Woods va ser hospitalitzat immediatament i va passar per quiròfan per tractar «múltiples fractures» a les dues cames, tot i que les ferides sofertes no van posar en risc la seva vida, segons l’equip mèdic que es va ocupar d’ell. En concret, el golfista va ser sotmès a una «llarga» cirurgia per les lesions al peu, turmell, la tíbia i el peroné de la cama dreta.

El director mèdic i director executiu interí del Centre Metge Harbor-UCLA, Anish Mahajan, va explicar aquest dimarts que Woods «va patir importants lesions ortopèdiques a l’extremitat inferior dreta, que van ser tractades durant una cirurgia d’emergència per especialistes en traumatologia ortopèdica». Segons Mahajan, les fractures obertes comminutes –quan l’os es trenca en dos fragments o més– que van afectar tant la part superior com la inferior de la tíbia i els ossos del peroné de Woods «es van estabilitzar inserint una barnilla a la tíbia». «Les lesions addicionals dels ossos del peu i el turmell es van estabilitzar amb una combinació de cargols i passadors. El trauma al múscul i els teixits tous de la cama van requerir l’alliberament quirúrgic de la coberta del múscul per alleujar la pressió a causa de l’inflor», va detallar Mahajan.

Woods, de 45 anys, es trobava a la zona per disputar el torneig anual de golf Genesis Invitational al Riviera Country Club a Pacific Palisades, a prop de Santa Monica, a Los Angeles, va afegir la revista ‘TMZ’.

Notícies relacionades

Woods és un dels golfistes més exitosos de tots els temps, amb un rècord de 683 setmanes com a número u del món, més recentment des del març del 2013 fins al maig del 2014.

El golfista, nascut a Cypress (Califòrnia), ha guanyat el Masters de Augusta en cinc ocasions; en tres, l’Obert dels Estats Units, i en tres més, l’Obert Britànic, entre altres títols del seu palmarès.