DE LA PORTERIA A LA CABINA

Hektor Mass: el ‘dj’ dels futbolistes

  • Va canviar la porteria per la cabina i, després de punxar en el casament de Valdés i a mig món, treu ara el seu nou ‘single’, ‘Bloom’

  • «Tinc una bona relació amb Rafinha, Patric i Messi. Amb Neymar també he coincidit en alguna actuació»

Hektor Mass: el ‘dj’ dels futbolistes
4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Somiava ser futbolista i va acabar sent el DJ dels futbolistes. Va començar a punxar com a ‘hobby’ i va acabar canviant la porteria i els guants per la cabina i els plats. Igual que Mendieta, Pinto, Álvaro Benito i fins i tot Julio Iglesias, després de deixar el futbol es va centrar en la música. Si Hèctor Massanet havia passat per l’escola del Barça, el Vila-real, l’Europa, el Cornellà i l’Hospitalet, com Hektor Mass ha actuat en festivals com Tomorrowland i discoteques de mig món, a més del casament de Víctor Valdés i algunes festes d’aniversari de jugadors del Barça. Ara, després de l’èxit del seu tema ‘Shake that bottle’ (inclòs a la banda sonora de ‘Lucifer’, exitosa sèrie de Netflix), acaba de treure el seu nou ‘single’, ‘Bloom’, a l’espera que la Covid li permeti actuar de nou.

Va començar amb els plats als 12 anys, però tot va canviar quan va decidir celebrar els seus 18 anys fent una festa en una sala privada de Sotavento, al Port Olímpic. El responsable de la discoteca el va veure punxar i el va fitxar. El que fins aleshores era només un ‘hobby’ va començar a esbossar-se com una carrera professional fins que el 2016 la música va guanyar el pols. «Mentalment va arribar un punt que no acabava de disfrutar al 100% a la porteria. L’últim any va ser complicat perquè hi havia algunes actuacions que sí que coincidien amb el dia abans de partit, tenia poques hores per dormir i era una mica més complicat. Allà vaig fer el clic per dir que m’havia de decantar per una de les dues coses. El món de la nit amb el futbol és difícil de compatibilitzar i vaig decidir apostar per la música. Va ser l’inici de la meva carrera», explica Hektor, que, després d’haver arribat a jugar a Segona B amb l’Hospitalet, es va acomiadar als 23 al Masnou de Walter Pandiani. «Del Masnou me’n vaig anar a Los Angeles una temporada, i allà va començar tot una mica més seriosament». Aquell any va treure el seu primer single, ‘My life’, que va ser número u a Mèxic i va començar a sonar en ràdios nacionals i internacionals.

Notícies relacionades

L’any següent actuaria en el casament de Víctor Valdés, un dels seus ídols. «Va ser un orgull perquè és un dels millors de la història», comenta. «Tinc molt bona relació amb Rafinha, amb el qual jugàvem cada any, amb Patric Gabarron, del Lazio, que va jugar amb mi al Vila-real. De vegades venen a veure’m actuar. Amb Neymar també hem coincidit en alguna actuació. Tinc sort de poder conèixer quantitat de futbolistes. En línies generals els agrada bastant la música que poso i de vegades em demanen alguna cançó». Va coincidir amb Messi, Alba i Xavi en un anunci de G. «Amb Messi hi tinc més relació perquè un dels meus millors amics és el cunyat de Luis Suárez. Abans de l’anunci no el coneixia tant i em va sorprendre la qualitat futbolística, perquè en primera persona encara és més sorprenent».

La pandèmia ha provocat que des del març de l’any passat només pogués tenir una actuació, cosa que l’ha fet bolcar-se en la producció, tot i que no pugui presentar els temes en directe. «Quan acabes una cançó, abans del llançament la punxes en directe per veure com reacciona la gent per veure si has de fer algun canvi o no. Ara no pots». Les presentacions dels seus nous ‘singles’ s’havien convertits en festasses d’‘influencers’ com ell, que ha trobat també a les xarxes socials una injecció econòmica mentre no reobren els clubs. «Hi ha marques que veuen que puc donar el perfil en accions d’Instagram o de publicitat. És una altra font d’ingressos que va bé, igual que la cançó que surt en la sèrie ‘Lucifer’ de Netflix. Però la font principal són les actuacions, que és més complicat». Si abans molts nens somiaven ser futbolistes ara molts volen ser ‘influencers’. Ell, que ha provat els dos mons, assenyala que totes dues «requereixen la seva pròpia disciplina» i que la clau rau en «treballar en el que un li agrada i que ho disfruti». En la mateixa línia reflexiona que es viu sota pressió tant en una cabina com sota uns pals, tot i que també sigui diferent. «En el futbol un petit error et pot condicionar tot el partit, enviar-te a la banqueta i ja no jugar en tota la temporada. En el futbol qualsevol errada t’implica no només a tu, sinó a tot el col·lectiu, i un error en una cabina és una mica més personal».