CARA I CREU

Alcaraz posa fi al seu somni a Austràlia

  • El tennista murcià cau en la segona ronda del torneig davant el suec Ymer.

  • Feliciano López passa a tercera ronda després de remuntar dos sets en contra davant Sonego.

Alcaraz posa fi al seu somni a Austràlia
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

«Em vaig posar nerviós i vaig perdre el control. Volia guanyar els punts d’una sola tirada», admetia Carlos Alcaraz després de la seva derrota davant el suec Mathias Ymer en la segona ronda de l’Obert d’Austràlia. El jove tennista murcià, de 17 anys, el debutant més jove en aquesta edició del torneig, es va acomiadar de Melbourne després de més de tres hores a la pista i quatre sets de lluita per 2-6, 6-4, 6-4 i 7-6 (7-5).

Alcaraz es va veure superat per un rival, també jove, 22 anys, esperança del tennis suec des de fa temps que va saber dominar l’escenari del partit un dia ventós i molt incòmode per jugar a tennis. Un dia per tenir calma, paciència i aguantar físicament. Un partit típic de Grand Slam dels quals el tennista murcià no havia jugat mai fins al seu debut a Melbourne.

«Ha sigut una gran experiència i, tot i que estic decebut per la derrota, això em servirà per millorar en el futur i aprendre’n de cara als següents tornejos. He agafat experiència. He guanyat el meu primer partit de Grand Slam i un ‘top 15’ com Goffin la setmana abans», admetia el pupil de Juan Carlos Ferrero.

Experiència decisiva

Experiència va ser el que no li va faltar a Feliciano López a la pista. El tennista toledà que disputa el seu 75è Grand Slam de la seva carrera professional, es va donar una nova alegria a l’accedir a la tercera ronda del torneig remuntant dos sets en contra. Des de l’Obert dels Estats Units del 2019 no havia tornat a arribar a aquesta ronda. Aquest dijous ho ha fet sumant la seva victòria 98 en partits de Grand Slam i ha igualat un rècord de l’australià Ken Rosewall que, també amb 39 anys, va remuntar el 1974 dos sets en contra per passar a la final de Wimbledon, que va perdre.

El tennista toledà, de 39 anys, es va imposar a l’italià Lorenzo Sonego per 5-7, 3-6, 6-3, 7-5 i 6-4 després de més de tres hores i 18 minuts de batalla. «Potser és la meva millor victòria en cinc sets. Guanyar en un Grand Slam és sempre especial. Aquest triomf davant Sonego supera totes les meves expectatives perquè vaig venir amb poca preparació. La veritat és que els meus entrenaments previs van ser durant la quarantena aquí», advertia Feliciano López, recent papa, que havia dubtat de viatjar a Melbourne aquest any després de la seva recent paternitat.

Notícies relacionades

Veure els resultats dels partits i el programa d’aquest divendres a la web oficial de l’Obert d’Austràlia.

.