BÀSQUET EN PANDÈMIA

Front comú dels jugadors contra els plans de l’NBA

  • La intenció de la lliga de celebrar el cap de setmana de les estrelles en plena pandèmia ha desencadenat una maror de crítiques

  • Des de Lebron James fins a Embiid, passant per Antetokoumpo o Kawhi Leonard, molts han mostrat la seva contrarietat amb la idea

Front comú dels jugadors contra els plans de l’NBA
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Durant tot el cap de setmana, des que es van fer públiques les primeres votacions populars per escollir els titulars del partit de les estrelles, no han deixat de caure com un degoteig impertorbable les paraules en contra dels millors jugadors de la lliga.

Els jugadors de l’NBA no volen que es jugui el cap de setmana de les estrelles, que la lliga va fixar a Atlanta el diumenge 7 de març, però amb els Estats Units liderant les llistes mundials de morts per coronavirus i una temporada de sacrificis, les estrelles han explotat.  

El primer va ser Lebron James, el segon més votat pel públic en el primer recompte per darrere de Kevin Durant, amb una frase que ha anat rebotant entre aficionats, vestuaris i preguntes als seus companys: «Tinc zero energia i zero ganes d’un All-Star aquest any», va dir el Laker. 

El seu argument anava més enllà, cap a les ferides obertes que mantenen els jugadors amb el comissionat Adam Silver respecte a les decisions de la lliga durant la pandèmia i el joc de malabarisme que fa l’NBA per congraciar la seva imatge i els seus interessos econòmics. «Els meus companys i jo hem tingut molt poc descans i a l’inici ens van dir que aquesta temporada no hi hauria All-Star. Havíem de tenir un petit descans, una oportunitat per preparar la segona meitat de la temporada. És evident que no estic content amb això. Hi aniré si soc escollit, però hi seré físicament i no mentalment. És una plantofada a la cara», va explicar James. 

Discurs unificat

Les paraules de Lebron James han calat entre els seus companys com el discurs d’un messies entre feligresos, tots en sintonia davant el que consideren un excés. «Jo penso el mateix que Lebron. No m’importa el partit de les estrelles ara mateix. No podem veure les nostres famílies», va comentar aclaridor una altra superestrella de la lliga, el grec Giannis Antetokumpo. 

Notícies relacionades

En la mateixa línia es va pronunciar un altre dels candidats a ser seleccionat per al partit de les estrelles, un Kawhi Leonard que va apuntar al tema nuclear de les discrepàncies entre jugadors i propietaris: «Tots sabem el motiu pel qual es jugarà. Hi ha diners en joc i és una oportunitat de fer més diners. És posar els diners per sobre de la salut ara mateix».

El jugador de Filadèlfia Joel Embiid ha dit que no sap si acudirà a la cita i l’estrella emergent De’Aaron Fox va ser un dels més contundents en les seves declaracions sobre la polèmica: «Si soc honest, crec que és estúpid. Si hem de portar mascaretes per a un partit de fase regular, ¿quin sentit té celebrar un partit com aquest? Òbviament els diners són el que mou el món i això és el que és», va dir el jugador dels Sacramento Kings.

Temes:

LeBron James