Efectes del coronavirus

Galícia: primera comunitat d’Espanya que obliga a córrer amb mascareta

Galícia: primera comunitat d’Espanya que obliga a córrer amb mascareta
1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Les preocupants xifres de contagis de Covid-19 a Galícia han portat la comunitat a prendre una decisió inèdita a Espanya. La Xunta ha ampliat el seu llistat de restriccions i obligarà a córrer amb mascareta des d’aquest dimecres, cosa que no havia ocorregut des de l’inici de la pandèmia en cap lloc d’Espanya.

La mesura forma part d’un llistat aprovat aquesta setmana per combatre el coronavirus. Ja no es tracta d’una recomanació o d’un consell si no es manté la distància de seguretat de dos metres. Es tracta d’una ordre que entra en vigor aquest dimecres i es mantindrà durant tres setmanes.

També amb la bici

A Galícia ja només es podrà córrer en solitari i amb la boca i el nas tapats, respectant també el tancament perimetral que afecti cada territori. Ni tan sols en espais oberts i sense ningú al voltant es podrà córrer o muntar en bici sense mascareta. La protecció passa a ser totalment obligatòria.

L’octubre passat Andalusia va obligar també a córrer amb mascareta, però la mesura s’aplicava només en zones plenes de gent. A Múrcia també es va introduir la protecció obligatòria en gairebé tots els àmbits esportius, però es va acabar incorporant l’excepció de permetre córrer sense mascareta de forma individual en el medi natural.

Polèmica en els ‘runners’

Notícies relacionades

La mesura ha aixecat la polèmica entre els ‘runners’, ja que existeixen diversos estudis en els quals es demostra que la incidència del virus a l’aire lliure és mínima si es guarda la distància de seguretat. L’incompliment serà castigat amb multes.

La nova ordre del govern presidit per Alberto Núñez Feijóo s’afegeix a altres restriccions com el tancament de gimnasos. Només és possible la practica d’esport a l’aire lliure i de forma individual amb la mascareta pertinent. El tancament total de l’hostaleria o el tancament de comerços no essencials a les 18.00 hores són altres novetats.

Temes:

Mascaretes