IGUALTAT MÀXIMA EN MOTOS

Peterhansel s’acosta al seu 14è Dakar el dia de la mort d’Hubert Auriol

  • El líder de la prova guanya uns altres 27 segons sobre Sainz i dos minuts sobre Al Attiyah

  • El xilè Cornejo, nou líder en motos per un sol segon

Peterhansel s’acosta al seu 14è Dakar el dia de la mort d’Hubert Auriol
1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Deia Carlos Sainz (Mini) en la jornada de descans del dissabte que serà impossible remuntar 40 minuts a Stéphane Peterhansel (Mini) i Nasser Al-Attiyah (Toyota) si ells no tenien problemes i, tot i que el pilot francès els va tenir aquest diumenge, va acabar l’etapa marató d’ahir per davant del madrileny i del qatarià per consolidar el seu liderat en cotxes.

‘Monsieur Dakar’ està més a prop de la seva 14a corona en una prova que aquest dissabte ha perdut un dels seus mites. Hubert Auriol ha mort als 68 anys per problemes cardiovasculars. ’El Africano’ (va néixer a Etiòpia) va ser el primer en guanyar el ral·li en dues categories (motos el 1981 i el 1983 i cotxes el 1992), gesta que només han repetit Nani Roma i el mateix Peterhansel en 42 edicions. Auriol va ser a més director de la prova entre el 1995 i el 2003.

Sense assistències

Peterhansel va manar des de l’inici dels 737 quilòmetres i va arribar a gaudir de 7 minuts d’avantatge sobre els seus perseguidors, però la ruptura d’un triangle de la suspensió a la part final li va costar la victòria d’etapa (per al Toyota del saudita Yazeed Al-Rajhi) i part de la renda amassada. Tot i així, Sainz (que obria pista) va cedir 27 segons sobre el seu company i Al-Attiyah dos minuts, cosa que el deixa a 7.53 del líder. 

Notícies relacionades

Peterhansel no suma cap triomf parcial en aquesta edició, però ha acabat entre els tres primers en sis de les set etapes disputades. Si soluciona completament l’avaria (no hi ha assistència externa entre la sisena i la setena etapes) tindrà molt guanyat.

Barreda salva el dia

En motos la general es va estrènyer al màxim. El xilè Nacho Cornejo va ser segon després de Ricky Brabec i ara lidera la general per un sol segon sobre Toby Price. Hi ha quatre pilots en dos minuts i mig. Joan Barreda va cedir temps però segueix sisè a 10.18 minuts.