L’estrena de la Copa del Rei

El Terrassa es queda a prop de la proesa davant el València a la Copa

• Un gol agònic de Musah va salvar el campió del 2019, que va guanyar en la la pròrroga a l’Olímpic (2-4)
  • L’Espanyol va eliminar el Llagostera, que va fallar un penal i només va sucumbir en el temps suplementari (0-1)
  • L’Atlètic va vèncer el modest Cardassar (0-3) en una primera ronda sense sorpreses destacades
deportes partido de copa CE TERRASSA  VALENCIA

deportes partido de copa CE TERRASSA VALENCIA

2

La Copa del Rei sempre es presta a sorpreses, especialment si es tracta d’un format exprés a partit únic. A Espanya funciona ara així fins a les semifinals, que sí que se celebren a anada i tornada. El València va estar a punt ahir de ser el primer damnificat d’aquest atractiu sistema. Un gol de Yunus Musah en el minut 91 al rematar un córner va evitar la proesa del Terrassa, que juga a la Tercera Divisió (2-4).

El sofriment del conjunt de Javi Gracia va ser el més destacat de la jornada d’aquest dimecres en la primera ronda del torneig que es completarà aquest dijous. El Terrassa, segon del Grup 5A de la seva categoria després de l’Europa, es va posar 2-0 a l’Olímpic gràcies als gols de Jaume (m. 9) i la sensacional falta llançada per Álex Fernández (m. 50). Els valencians, fins i tot, es van quedar amb 10 per l’expulsió de Guillem Molina (m. 53) i el club català va acariciar un tercer gol que després acabaria trobant a faltar.

Puado, salvador

Un penal transformat per Carlos Soler (m. 83) va pressionar i Lucas se’n va anar al carrer (m. 89). El somni era molt a prop de consumar-se, però el València va continuar creient i Musah va portar el xoc a la pròrroga. Dos gols de Guedes (m. 103 i 108) van castigar un Terrassa que va ser molt a prop d’eliminar l’últim campió del torneig. El València es va imposar a la final del 2019 al Barça. La del 2020, ajornada per la Covid, la disputaran a l’abril l’Athletic i la Reial Societat.

L’Atlètic, mentrestant, va guanyar sense problemes el modest Cardassar (0-3) davant 300 espectadors. Rafa Nadal, finalment, no va acudir al partit. A Llagostera, l’Espanyol va patir (0-1) per batre el seu rival de Segona B, que va fallar un penal en el minut 30. L’expulsió de Monreal al fer caure Wu Lei (m. 65) va alleujar als periquitos, que van guanyar amb un gol de Puado a la pròrroga.

En altres partits de clubs catalans, l’Hospi va caure davant l’Almeria (1-4), el Sabadell va doblegar el CD Eivissa (0-2) i el Lleida es va acomiadar en la pròrroga a Marbella (1-0). El Poblense-Olot va ser ajornat per casos de coronavirus i el Girona visitarà aquest dijous la Gimnástica de Segòvia.