Dream team de tots els temps

Xavi i Messi, a la Pilota d’Or al millor onze de la història del futbol

  • La revista France Football tria el seu Dream Team de tots els temps amb les votacions de 140 periodistes
  • Lev Yachine, Beckenbauer, Cafú, Maldini, Matthaus, Maradona, Pelé, Cristiano i Ronaldo completen un 3-4-3 celestial
  • L’excentrecampista blaugrana mai va guanyar aquest guardó de forma individual però ha vist reconegut el seu talent
Xavi i Messi, a la Pilota d’Or al millor onze de la història del futbol
1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Seria una autèntica passada veure els 11 junts en un mateix equip. En un any en què el maleït coronavirus va portar la revista France Football a suspendre la Pilota d’Or 2020, almenys es va buscar una fórmula per distingir els millors jugadors de la història en totes les posicions. 

El mitjà francès va organitzar una votació entre 140 periodistes especialitzats de tot el planeta per determinar l’onze més poderós de tots els temps. I l’alineació és una meravella, un 3-4-3 celestial. No hi falta res. Seguretat, fortalesa, clarividència, talent, instint i gol, molt gol. 

Trident formidable

El desaparegut Lev Yachine, l’únic porter de la història en guanyar la Pilota d’Or (1963), se situa sota pals, amb Franz Beckenbauer comandant una defensa amb Cafú i Paolo Maldini com a poderosos carrilers. Al centre del camp, Lothar Matthaus i Xavi Hernández ocupen la sala de màquines, escortats per Pelé i Maradona com a mitjos ofensius. L’atac queda per a un trident formidable: Leo Messi per la dreta, Cristiano Ronaldo per l’esquerra i Ronaldo Nazario com a millor ‘killer’ de la història. 

Notícies relacionades

Es dona la curiositat que Xavi mai va guanyar la Pilota d’Or individual malgrat la seva brillant trajectòria al Barça i a la selecció espanyola, però finalment ha vist reconegut el seu talent en aquesta fórmula inèdita impulsada per la publicació francesa. El jugador de Terrassa va finalitzar tercer en les votacions de 2009, 2010 i 2011. En les tres ocasions es va emportar el guardó Messi, que suma sis trofeus, un més que Cristiano. 

110 candidats

Els altres espanyols nominats en la prellista de 110 futbolistes per formar part d’aquest onze històric (Iker Casillas, Sergio Ramos, Busquets, Guardiola, Iniesta, Xabi Alonso i el gallec Luis Suárez, l’únic d’ells que es va endur la Pilota d’Or individual) es van quedar fora de l’alineació final. Ronald Koeman, l’actual tècnic blaugrana, també era entre els candidats a millor central.