NBA

Marc Gasol brilla en el seu debut amb els Lakers

El pivot de l’equip de Los Angeles, amb 22 minuts a la pista, va destacar en el triomf contra els Clippers d’Ibaka

2
El Periódico

Marc Gasol va brillar en el seu debut de pretemporada amb Los Angeles Lakers, que van derrotar Los Angeles Clippers (106-131) per segon partit consecutiu, i va mostrar la seva predisposició a oferir la seva experiència i llarga trajectòria per al que el seu nou equip necessiti, informa EFE.

«Intento aportar tot el que se’m demana. Intento aportar lideratge dins i fora de la pista, intento aportar calma en l’atac i en la defensa, comunicació... No ho sé, una mica el que soc com a jugador», va detallar en la roda de premsa posterior al partit.

«Intento posar totes les meves eines a servei de l’equip sigui per 10 minuts o per 35 minuts. M’és igual. I disfrutant molt i fent disfrutar els companys, que això per a mi és també molt important per guanyar: has de saber fer disfrutar els teus companys», va afegir.

El pivot espanyol va sumar 6 punts, 5 assistències i 4 rebots en els 22 minuts que va disputar en la rotunda victòria d’uns Lakers que, després de derrotar els Clippers divendres en el primer partit de pretemporada, van tornar a imposar-se als seus veïns i rivals.

Més enllà de les estadístiques, Gasol va sobresortir per la seva capacitat per distribuir amb agilitat i des del pivot alt l’ofensiva dels Lakers.

«Això és molt positiu. És un jugador que té un talent molt gran en atac, però m’encanta com defensa. Això és el que el fa especial: aquesta capacitat de defensar i de solucionar problemes en defensa amb la seva fam competitiva», va afegir.

Gasol es va mesurar en gran part de l’enfrontament a Serge Ibaka, amb qui va guanyar l’anell de l’NBA el 2019 als Toronto Raptors.

Ibaka, que es va estrenar amb els Clippers en el partit de divendres, va aconseguir 8 punts, 5 rebots, 2 assistències i 1 tap en els 20 minuts que va estar a la pista.

L’hispanocongolès va formar part un dia més del quintet inicial d’uns Clippers en els quals Ty Lue, que ha agafat el relleu de Doc Rivers a la banqueta del conjunt de Los Angeles, aposta per Ibaka com a pivot titular en lloc d’Ivica Zubac.

En qualsevol cas, els Clippers, amb Kawhi Leonard i Paul George al capdavant, van encaixar la seva segona derrota consecutiva contra uns Lakers en què encara no han debutat en la pretemporada les seves dues grans estrelles: LeBron James i Anthony Davis.