PREMIER LEAGUE

Tottenham i Liverpool punxen i arribaran empatats al duel d’Anfield

L’equip de Mourinho topa amb un extraordinari Guaita en la seva visita al Crystal Palace (1-1)

Els ‘reds’, que dimecres reben els Spurs, tampoc passen de l’empat al camp del Fulham (1-1)

Soccer Football - Premier League - Fulham v Liverpool - Craven Cottage  London  Britain - December 13  2020 Liverpool s Mohamed Salah walks off at half time Pool via REUTERS Matt Dunham EDITORIAL USE ONLY  No use with unauthorized audio  video  data  fixture lists  club league logos or  live  services  Online in-match use limited to 75 images  no video emulation  No use in betting  games or single club league player publications   Please contact your account representative for further details

Soccer Football - Premier League - Fulham v Liverpool - Craven Cottage London Britain - December 13 2020 Liverpool s Mohamed Salah walks off at half time Pool via REUTERS Matt Dunham EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorized audio video data fixture lists club league logos or live services Online in-match use limited to 75 images no video emulation No use in betting games or single club league player publications Please contact your account representative for further details / MATT DUNHAM

2

El Liverpool-Tottenham de dimecres que ve començarà amb els equips empatats dalt de la taula de la Premier League, però després de sengles ensopegades dels conjunts de Jürgen Klopp i José Mourinho. Després de la derrota del Chelsea i el repartiment de punts en el derbi de Manchester de dissabte, els altres dos grans d’Anglaterra no han sabut treure’n profit davant rivals clarament inferiors i s’han deixat dos punts pel camí. Els Spurs són líders amb 25 punts en 12 jornades, els mateixos que els ‘reds’. En aquesta Premier no se superarà el record de punts.

El Tottenham donava per feta la victòria en la seva visita al Crystal Palace, amb què s’assegurava mantenir el liderat, fins que en el minut 81 Schlupp va aprofitar un rebuig de Lloris per empatar (1-1). El conjunt de Mourinho s’havia avançat en la primera meitat amb un cacau de Harry Kane des de fora de l’àrea que es va anar enverinant i va despistar el porter local, el valencià Vicent Guaita. Un xut al pal abans del descans va ser un avís per al conjunt londinenc, al qual li va tocar córrer en els 10 minuts finals, però sense èxit. El travesser primer i Guaita, amb una espectacular estirada per aturar una falta de Dier que es colava per l’escaire, van evitar el segon gol dels Spurs en el tram final.

Mourinho va defensar Lloris: «És el millor porter de la Premier League». Després en va deixar anar una de les seves: «En el descans els he demanat als jugadors que fessin justament el contrari del que han fet, però si no ho han fet serà perquè no han pogut». Gareth Bale no va entrar en la convocatòria, i Mourinho va revelar després que el gal·lès no pateix cap lesió: «Està malalt, però per descomptat no és Covid, ni tan sols una d’aquestes grips que et deixen una setmana al llit. Crec que estarà bé dimecres».

Tardana reacció del Liverpool

‘Mou’ encara no sabia que viatjaria a Anfield com a líder. El Liverpool va despertar tard i es va deixar dos punts a Craven Cottage. I gràcies. Bobby Reid va avançar el Fulham a la mitja hora, un premi just a una primera meitat en què va ser superior al rival. En la segona part, el Liverpool va prendre el comandament, però va tenir més possessió que perill i va trobar el gol de manera gairebé fortuïta, en un penal per mans de Kamara a la barrera d’una falta. Mohamed Salah va fer l’1-1 amb un xut fort, ras i centrat que Areola va estar a punt d’aturar. Els ‘reds’ van intentar una de les remuntades èpiques especialitat de la casa, però els 2.000 aficionats del Fulham a les grades van empènyer el seu equip (i un inspirat Areola) per defensar el punt.

Un dels grans beneficiats de la jornada va ser el Southampton, que va aprofitar la derrota del Chelsea dissabte al camp de l’Everton (1-0) per avançar-lo i colar-se en llocs de Lliga de Campions. L’exequip de Ronald Koeman va golejar un Sheffield United en caiguda lliure (3-0). Che Adams va avançar els ‘Saints’ en un error garrafal de la defensa del Sheffield i Stuart Armstrong i Nathan Redmond van rematar la feina en la segona meitat. El Southampton està a només dos punts dels líders.