NATACIÓ

Mireia Belmonte i Hugo González aconsegueixen el seu segon bitllet per a Tòquio-2021

La natació espanyola salda el Trofeu Castalia amb set mínimes olímpiques. Belmonte va sumar el bitllet de 800 lliure a l’aconseguit dissabte al 1.500, igual que Hugo González (200 estils i 100 esquena). Àfrica Zamorano i Nicolás García, tots dos en 200 esquena, també seran a Tòquio

DEPORTES ALICIA ZAMORANO

DEPORTES ALICIA ZAMORANO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Lanatació espanyolaha saldat aquest diumenge amb unes altresquatre mínimes olímpiquesla segona jornada delTrofeu Castalia, que s’uneixen ales tres aconseguides dissabte. TantMireia Belmontecom el joveHugo Gonzálezhan sumat el seu segon bitllet del cap de setmana, mentre queÀfrica Zamorano iNicolás Garcíahan assegurat aquest diumenge a Castelló la seva presència en elsJocs Olímpics de Tòquio.

Belmonte s’ha imposat en els800 lliureamb un temps de 8.32.62, un dia després d’haver aconseguit la plaça olímpica als1.500 metres. La nedadora badalonina ha dominat des de l’inici una prova en la qual també aspirava a la mínimaJimena Pérez. La madrilenya ha sigut segona, però no ha aconseguit el temps exigit. Totes dues han renunciat a nedar a la final de 400.

Segon bitllet per a Hugo González

L’altre gran triomfador a Castelló ha sigut Hugo González. El mallorquí, de 21 anys, ha ratificat en els200 estilsles excel·lents sensacions que va transmetre en la jornada de dissabte i ha firmat la seva segona mínima per a Tòquio 2021, amb una marca de 1.58.63, a només sis dècimes del rècord d’Espanya que està en el seu poder. González, que s’entrena als Estats Units, ja es va assegurar 24 hores abans la seva presència a l’equip olímpic en els100 esquena, que va nedar en 53.845.

La barceloninaÀfrica Zamoranotambé estarà a Tòquio. La nedadora del Club Sant Andreu, de 22 anys, ha parat el crono dels200 esquenaen 2.09.35, que és a més la seva millor marca personal, ratificant així la seva sòlida actuació en les sèries matinals, en les quals ja havia nedat en temps de mínima (2.10.16).

La sorpresa de Nicolás García

Notícies relacionades

En la mateixa distància s’ha classificat també Nicolás García, de tan sols 18 anys, que es consagra com una de les enormes sorpreses de la jornada. El nedador madrileny del Gredos ha nedat en un temps de 1.57.16 minuts, per sota del 1.57.50 establert en la mínima A de la Federació Internacional.

 A tan sols dues dècimes s’ha quedatJessica Valldesprés de marcar 1:07.2 en els 100 braça, prova en la qual ha tornat a mantenir un pols ambMarina García, per la qual cosa la nedadora del CN Sant Andreu haurà d’esperar a l’Open de Primavera, el març, per ratificar també el seu bitllet per a la cita olímpica.